Aktuális

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

Az Európa szerte megrendezett ismeretterjesztő fesztivált 2005 óta rendezik meg szeptember utolsó péntekén.  2017-ben - immár 12. alkalommal - ezen az egyéjszakás non-profit találkozón Európa 33 országában közel 300 városban lehet a kutatókkal játszani, beszélgetni, miközben bepillantást nyerhetünk a tudományok titokzatos világába.
 A szeptember 29-ei események Szombathelyen következő helyszíneken látogathatók: a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ, a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium, az Eötvös Loránd Tudományegyetem - Savaria Egyetemi Központ és a Gothard Obszervatórium.
Terveink szerint a vácis diákok is csatlakoznak a programhoz.
Bővebben a címre kattintva!

TANULNIJÓ TANFOLYAM-INGYENES BEMUTATÓ FOGLALKOZÁS

 

Ingyenes bemutató foglalkozásra és előadásra várják a szervezők az érdeklődőket a "Tanulnijó" tanfolyam és módszer megismertetése céljából.
A nyílt program időpontja: 2017. szept. 26. (kedd)
15 órakor a középiskolások,
16.30-kor az általános iskolások és szüleik nyerhetnek betekintést a "Tanulnijó" programba.
Helyszín:  Szombathely, Berzsenyi tér 1.
               (Egyetem D épület, 4. em.)
A bemutatón megtapasztalhatják, hogy  hogyan reagálnak a gyerekek a „Tanulnijó” tanfolyamokon alkalmazott módszerekre. A foglalkozást a program megalkotója Petkes Csaba tanulás-módszertani szakértő tartja, aki már több mint 20 éve tanulásfejlesztő programok vezetésével foglalkozik.
 
 

PAPÍRGYŰJTÉS

2017. október 2-4-ig papírgyűjtést szervezünk. Az újságokat hétfő reggeltől szerda délig várjuk. A hulladékot lemérve, összekötve kérjük az osztályfőnöknek leadni, vagy a segítségével a gyűjtőkonténerben elhelyezni. Bővebben a címre kattintva!

MESETÁL RAJZPÁLYÁZAT

Honlapunkon megtekinthetők azok az alsós diákok által készített alkotások, melyek részt vesznek a MESETÁL rajzpályázaton, melyet a Világ Legnagyobb Tanórája elnevezésű projekt keretében hirdettek meg. Tekintsék meg diákjaink munkáit Galériánkban! A képre kattintva az alkotók nevét is megtudhatják!

OLADI ŐSZKÖSZÖNTŐN JÁRTUNK

Az Olad Városrészért Egyesület immár hetedik alkalommal rendezte meg az Oladi Őszköszöntő Fesztivált, melynek egyik legfontosabb eseménye minden évben a lecsófőző verseny. Idén kolléganőnk, Bicsákné  Krivács Gabriella meghívására, mi is beneveztünk e kulináris megmérettetésbe. S ha már ott voltunk, ki is tettünk magunkért: legyőzve az elemeket -leginkább a locsogó esőt- kitartottunk, s megfőztük első, közös ételünket. Brigádunk összetartásból, együttműködésből, elköteleződésből jelest kapott, így immár esőcsendben, elfogyaszthattuk jól érdemelt jutalmunkat: a LECSÓT!

VILÁG LEGNAGYOBB TANÓRÁJA

Idén iskolánk is részt vesz az UNESCO és UNICEF által is támogatott programon, melynek célja a 17 újonnan megfogalmazott fenntarthatósági Globális cél megismertetése a gyermekekkel. Ebben az évben az élelmiszerekkel, táplálkozási szokásokkal kapcsolatos témák kerülnek középpontba. Az alsósók a MESETÁL rajzpályázaton, míg a felsősök SZTÁRZÖLDSÉG interjúpályázaton vesznek részt. Az elkészült munkákat honlapunkon is be fogjuk mutatni.
A felhívás plakátja megtekinthetó a címre kattintva!

További hírek
E-NAPLÓ