Őszi egészségnevelési délután

Őszi egészségnevelési délután

 
Iskolánkban november 26-án került megrendezésre a már hagyományosnak mondható őszi egészségnevelési délután az alsó tagozat számára.

Az idei évben a program tematikája az egészséges táplálkozás volt, mégpedig a táplálkozási piramis egyes szintjeinek bejárásával, melyeket szimbolikusan egy-egy állomáson valósítottuk meg. A korábbi évekkel ellentétben egy videó (A piramis titka) közös megtekintésével indult a program.

Ezután kezdhették az osztályok 5 helyszínen „bejárni a piramis szintjeit”. Változatos, játékos feladatok keretén belül bővíthették ismereteiket az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Volt találós kérdés a gyümölcsökkel, zöldségekkel, tejtermék kóstolás és felismerés, egészséges nassolnivalók, továbbá citromos víz készítésével felfrissíthették magukat. Iskolánk védőnőjének köszönhetően lúdtalp-és tartásjavító tornában is részesülhettek tanulóink, köszönjük a szervezésben és lebonyolításban vállalt szerepét.

Továbbá mindazokat is köszönet illeti, akik hozzájárultak a délután sikeres lebonyolításához (állomás vezetők, kísérők stb.).
 
 
                                               Marton Daniella
                                                           szervező
 
Képek a galériában>>>
E-napló