Öko nap

Az ÖRÖKÖS ÖKÖISKOLA cím nagyon megtisztelő, annak is nagy a jelentősége, hogy háromszori szigorú pályázati megmérettetés után visszavonásig érvényes. A Cím rangos, ám kötelez is. A fenntarthatóság biztosítása is sok munkát jelent, de új programok beemelése, a megújulás is szükséges.

Az idei tanév munkatervébe, már az augusztusi tervezés során beemeltük, hogy az eddigi sikeres, s hagyományos programok mellé kiemelt fontosságú az ÖKO -testvériskolákkal való tartalmas együttműködés.

Novumként az idei tanév őszére ÖKO-napot terveztünk, szerveztünk a teljes alsó tagozat számára. Személyes egyeztetések, s a helyszínek bejárása után október 21-én, közel 100 fős csapatunkkal gyönyörű időjárásban megvalósítottuk a tervet. Köszönet az Illés Akadémia vezetőségének, kiemelten Horváth Sándor technikai igazgatónak, s rendkívül készséges pilótánknak Kónya Imrének.

A Muzsla-forrás ivóvizének megkóstolása nem mindennapi behatás volt a tanulók számára. Továbbá a gyermekek, de a felnőttek számára is egyedi nagy élmény volt látni a dozmati árvízmentesítő víztározó „születését”, amelyben már egész szépen gyűlik a víz. Az élet is utat követel magának; megjelent a vízi és vízparti növényzet, de a levezető patakban már fejes domolykók fürge úszásában is gyönyörködhettünk.

Nyilván nagy benyomást jelentett a tanulóknak a tanyasi állatvilág, legfőképp Zakariás a szamár, s a kisbárány. Tanulóink „rákészültek” az állatetetésre, többen hoztak zöldséget, almát. Ezúton is köszönjük a magánház tulajdonosának, Balázsnak a lehetőséget. Sok élménnyel, tapasztalattal gazdagította a tanulókat.

A Krisztina kilátó „meghódítása”, s a panorámában való gyönyörködés is maradandó élményt jelentett mindenki számára.

Túránk végén a modern, sokszínű mozgáslehetőséget biztosító dozmati szabadidőpark tevékeny használatára is sor kerülhetett.

A délelőtt jó hangulatban telt. Az 5 kilométeres út során a gyerekek rengeteg új ismerettel, információval gazdagodtak, illetve bővítették meglévő tudásukat.

Köszönjük a programra meghívott nagycsoportos óvodások, s hozzátartozóik részvételét!

A mondatoknál többet nyújtanak a képek, videok az érdeklődők számára.
 
   Marton Daniella                                                                    Németh Gábor
   ÖKO mk. vezető                                                                   Intézményvezető, ÖKO mk.-i tag

További képek a galériában>>
E-napló