Tájékoztató levél a korona vírussal kapcsolatban

Tisztelt Intézményvezető Asszony! Tisztelt Intézményvezetó Úr!
 
Tájékoztatom arról, hogy az elmúlt időszakban a koronavírussal összefüggő  történésekre való tekintettel, a Klebelsberg Központ a megelőző intézkedések vonatkozásában egyeztetett az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságával, továbbá a Nemzeti Népegészségügyi Központtal.
Az egyeztetések eredményeként az Észak-Olaszországból hazaérkező tanulócsoportok, valamint egyéni utazások esetében az érintettek biztonsága érdekében a Klebelsberg Központ az alábbi megelőző intézkedések megtételét javasolja.
Abban az esetben, ha az intézményből tanulócsoport Észak-Olaszországban tartózkodik, és az út során a hatósági intézkedéssel lezárt településeken is járt tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából, úgy kérjük, hogy a hazajövetelt megelőzően az intézmény vezetője - a Tankerületi Központ tájékoztatása mellett azonnal értesítse a területileg illetékes járási hivatal népegészségügyi osztályát és kövessék a kapott utasításokat.
Amennyiben az intézményből tanulócsoport vagy egyéni utazás céljából tanuló Észak-Olaszországban, a hatósági intézkedéssel lezárt településeken tartózkodott tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából és már visszaérkezett, úgy kérjük, szíveskedjenek tájékoztatni a szülőket, az alábbiakról.
A koronavírus terjedésének megakadályozása, valamint a gyermek megfelelő ellátása érdekében, kérjük a tisztelt Szülőket, hogy a fent említett terület elhagyásától számított tizennégy napig a gyermeke egészségi állapotát kísérje fokozott figyelemmel. Kérjük, hogy a gyermek ez alatt a tizennégy nap alatt ne menjen iskolába. A hiányzása igazoltnak tekintendő.
Amennyiben a gyermek ez idó alatt belázasodna, telefonon hívják fel a háziorvost és a kapott instrukciókat tartsák be, az orvosi rendelőt személyesen a gyermek ne keresse fel.
A lezárt települések listájáról a Zöld számon 06/-80/277-455 vagy a 06-80/277-456, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni. www.nnk.gov.hu
Amennyiben felmerül a betegség előfordulása, a háziorvos, illetve a területileg illetékes járási népegészségügyi osztály dönt a további teendőkről, az aktuális eljárásrend szerint.
Kérjük, hogy az üggyel kapcsolatban a Tankerületi Központot folyamatosan tájékoztatni szíveskedjen.

Szombathely, 2020. február 25.

PDF:                                                          
/editor_up/Tajekoztato level a korona virussal kapcsolatban.pdf
 
E-napló