Sulizsák

Bolygónk megmentéséért sok apró, hétköznapi dologgal is hozzájárulhatunk. Ami eleinte bonyolultnak és körülményesnek tűnt, ma már természetes. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot otthon is és a munkahelyen. Biciklivel közlekedni kultusz. Nem kérünk szatyrot a boltban mert vittünk magunkkal. Biopamutból készült pólót veszünk fel. Fontos lett az egészséges életmód. Vegyszermentes zöldséget és gyümölcsöt vásárolunk. A fürdőszobában energiatakarékos izzót használunk. A konyhába energiatakarékos hűtőben tárolunk.
Mostanában egyre többekben tudatosul, hogy túlhasználtuk a Földünket. Te tudod, mit tehetsz a Földért? Kis lépésekkel is sokat segíthetsz. Az ma már alapvetés, hogy fogmosás közben elzárjuk a vizet és szelektíven gyűjtjük a szemetet. És a nem használt ruhákat hova dobod? Nekünk van egy megoldásunk erre. Olyan, amivel pénzt gyűjthetsz a sulidnak. Gyere, nézd meg és GÖNCÖLJ VELÜNK! 

A Sulizsák Kft. így vall erről:
Célunk, hogy cégünk tevékenységén keresztül segítsük a gyerekek környezettudatos nevelését, mellyel elérhetjük, hogy a jövő generációjának ezek az apró szokások már természetesek lesznek és beépülnek a hétköznapjaikba. Szeretnénk megismertetni mindenkivel a textil újrahasznosítás lehetőségeit és mindezért tenni is, nem csak elméletben.
Közvetítőcsatorna szerepét betölteni a háztartások és a feldolgozók között. Az iskoláknak ruhagyűjtési napokat szervezünk, ahová az iskola tanulói és dolgozói behozhatják az otthon és környezetükben már nem használt, a cég előírásainak megfelelő ruhákat, kiegészítőket, cipőket.  2 héttel a gyűjtési nap előtt megkapják a begyűjtő zsákokat és promóciós anyagokat. Kezdődhet a csapatmunka! A megbeszélt gyűjtési dátumra a gyerekek behozzák a teli zsákokat, melyeket a helyszínen átveszünk, lemérünk és elszállítunk, majd egy rögzített kilónkénti árat fizetünk érte, amit legvégül megkap az iskola a szülők által teljesített támogatásként. Az iskola az így kapott összeget felhasználhatja saját fejlesztésére vagy bármilyen tevékenységre, mi pedig megtaláljuk a ruhadarabok új helyét!

A mi iskolánkban is folyik a ruhagyűjtés. Az elkészített zsákokat február 21-én szállítják el.
Aztán már csak várhatjuk a pénzt, melyet szülőkkel, pedagógusokkal, gyermekekkel közös megegyezés alapján felajánlunk az iskolánk udvarán lévő műfű lerakására.
Horváthné Németh Andrea
ÖKO mk. vezető
E-napló