Hírek

Felhívás - beiratkozás

Tisztelt Szülők!

A 2024/2025. tanévre az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozás ideje:
2024. április 18-19. (csütörtök-péntek).
Szeretettel várjuk Önöket 8:00 – 18:00 óra között az iskola könyvtárába!

 

Bővebben

Tájékoztatás - beiratkozás

Tisztelt Szülők!

A 2024/2025. tanévre az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozás ideje: 2024. április 18-19. (csütörtök-péntek).
A szülőnek a beiratkozás napján személyesen meg kell jelennie az intézményben és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni.
 

 
 

Bővebben

Iskolai áprilisi étlap

Tisztelt Szülők! 
Az április havi étlap. 
 

Bővebben

Tollaslabda Diákolimpia

Február 24-25-én Toronyban a Pillangó Tollaslabda Klub rendezte meg a 2023/2024. évi Tollaslabda Diákolimpia megyei döntőjét. Az iskolából egy gyermek került nevezésre a versenyre, a teljes mezőny 84 fős volt. 
Németh Anna Abigél a versenyen nyújtott játékával teljesen megérdemelten 2. helyen végzett. Nagyon büszkék vagyunk rá.

 

Bővebben

Húsvéti vásár

Kedves Szülők! 

A Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel meghívja Önöket gyermekeikkel együtt a Húsvéti vásárra, mely 2024. március 25-én, hétfőn 1330-1500 óráig kerül megrendezésre.
 

Bővebben

Nyílt nap a Váciban

Nyílt nap a Váciban! 

Kedves nagycsoportos óvodás!
Sok szeretettel várunk 2024. március 26-án 800 órakor a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába. 
Gyere, ülj be az iskolapadba, és próbáld ki milyen kisdiáknak lenni!
 

 

Bővebben

Pályázati felhívás iskolai büfé üzemeltetésére

A Szombathelyi Tankerületi Központ az illetékességi területén működő a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola iskolai büfé üzemeltetésére szolgáló helyiség bérbeadásával kapcsolatban ajánlattételi felhívással él.
További információk a pályázati felhívásban és a csatolt dokumentumokban találhatók.

https://kk.gov.hu/palyazati-felhivas-iskolai-bufe-uzemeltetesere-vaci
 

Bővebben

Diákolimpia Tornaverseny

2024. február 27-én, kedden rendezték meg a területi tornaversenyt. 
Iskolánk csapata a hatodik helyen végzett. Valamint, Kótai Konor Anakin az egyéni versenyben HATODIK lett. 
 

Bővebben

A Diákolimpia legaktívabb vármegyei iskolája

Iskolánk a 2022/2023. tanévi diákolimpia legaktívabb vármegyei iskolája általános iskola kategóriában  I. helyezést ért el. 

Bővebben

Iskolanyitogató 2024. január 31.

Iskolánk szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket, hogy megismerkedjenek iskolánkkal, oktató-nevelő munkánkkal, pedagógusainkkal és a leendő elsős tanítókkal. A gyerekek programjaink során játékos formában ismerhetik meg az intézményünk kínálta lehetőségeket.

Bővebben

Erzsébet-karácsony

Iskolánk 2 pedagògusa, Kisgazda Tìmea és Baranyai-Nagy Judit sikeresen pályáztak a zánkai Erzsébet-karácsony elnevezésű programra.

 

Bővebben

Luca napi Adventi vásár

Luca napi Adventi vásár
Ünnepre készülve, adventi hangulatban, sok, ötletes kézműves dologgal várjuk a hozzánk érkezőket!

 

Bővebben

Mikulásfutás 2023.

2023. december 6-án rendeztük meg iskolánkban a Mikulásfutást.
Idén a Mikulás is ellátogatott a rendezvényünkre, aki meg is hozta a havat! Így a gyerekek hóban futhattak.

Bővebben

Mikulás Karatekupa Czirók Liza Liána

Czirók Liza Liána a Mikulás Karatekupa versenyen 2.és 3.helyezett lett a kategóriájában!
Gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rá!
 

Bővebben

Sütivásár és Adventi családi délután

2023. november 24-én, Karácsonyváró lélekmelegítő Adventi családi délutánra, hívtuk tanulóinkat és családtagjaikat.
Valamint a Szülői munkaközösség szervezésében sütivásár volt az iskola aulájában.

 

Bővebben

Diákolimpia Játékos sportverseny

Iskolánk csapata 2023. november 25-én az ELTE SEK sportcsarnokában megrendezett Diákolimpia Játékos sportversenyen VI. helyezést ért el.

Bővebben

Kirándulás Kőszegre

2023. október 10-én az alsó tagozaton tanuló, autizmussal élő gyermekek kiránduláson vettek részt.

Eredeti tervünk szerint a Chernel-kert látogatása szerepelt.

Bővebben

Kovács Adrián Petz-ösztöndíjas

Kovács Adrián, iskolánk 8.a osztályos tanulója ünnepélyes keretek között vehette át a 2023/2024-es tanévre meghirdetett "Petz-ösztöndíjat"
Adrián szorgalmas és együttműködő tanuló, a közösség hasznos tagja. 
Hatékony továbbtanulását is támogatni szeretnénk, ezért segítjük az Arany János TEHETSÉGGONDOZÓ programba való bejutáshoz íródó pályázatát. 
A képeket Kóbor Ágnes, Adrián édesanyja és  Bonyhádi Zoltán a Savaria fórumtól készítették. 
Ezúton is gratulálunk, Adrián! 

Bővebben

Tollaslabda az iskolában pedagógus továbbképzés

Iskolánk 3 pedagógusa: Németh Gábor, Németh Barbara és Szabó Zsófia, valamint a logopédus kolléganőnk Horváth Kinga szaadidejüket feláldozva nagyon motivátan vettek részt a Magyar Tollaslabda Szövetség által meghirdetett 15 órás akkreditált "Tollaslabda az iskolában " oktatói továbbképzésen.
 

Bővebben

Adventi családi délután

Kedves Szülők!
A Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel meghívja Önöket gyermekeikkel együtt

Karácsonyváró lélekmelegítő Adventi családi délutánra, mely 2023. november 24-én, pénteken 1300-1600 óráig kerül megrendezésre.

Bővebben

Mézes reggeli

2023. november 20-án reggel „mézes reggelire” hívtuk iskolánk diákjait. A rendezvényen alsós tanulóink vettek részt. Meghívtuk Bárdics Jánost az OMME Szombathelyi Szervezete elnökét, aki főállása mellett 100-120 méhcsaláddal dolgozik. A méhész bemutatta a méhészek eszközeit és gyermekközpontú videóval szemléltette a méhek dolgos világát. Megismerhettük a méz elkészülésének és boltokba exportálásnak útját.
A foglalkozás után a gyermekek mézes kenyeret fogyaszthattak iskolánk aulájában.

Képek a galériában

Bővebben

Szent Márton Országos Rajzverseny

Negyedik alkalommal került kiírásra a Szent Márton Országos Képzőművészeti Verseny.
November 13-án a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában rendezték a kiállítás megnyitó és díjátadó ünnepségét. 
Az általános iskolásoknak négy korcsoportban meghirdetett versenyre 338 pályamű érkezett 39 iskolából az ország minden részéből; Győrből, Budapestről, Mátészalkáról, Mecseknádasdról, Sárospatakról, Tamásiból, Vácról, Záhonyról, no és a megye iskoláiból; Csepregről, Körmendről. Rumból, Sárvárról, Vépről.

Bővebben

Iskolanyitogató 2023. november 29.

Iskolánk szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket, hogy megismerkedjenek iskolánkkal, oktató-nevelő munkánkkal, pedagógusainkkal és a leendő elsős tanítókkal. A gyerekek programjaink során játékos formában ismerhetik meg az intézményünk kínálta lehetőségeket.

Bővebben

Az épület nyitva tartási rendje

Az intézmény nevelés-oktatás alatti nyitva tartása, tanulói felügyelet biztosítása: 7:00-18:00. A tornaterem nyitva tartása, 16:00 után a bérlők számára 8:00-21:00. Az intézménybe látogatás, bent tartózkodás szabályait a házi rend tartalmazza.

Bővebben

Iskolanyitogató 2024/2025 tanév

Kedves Nagycsoportos Gyerekek! Kedves Szülők! Iskolánk szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket, hogy megismerkedjenek iskolánkkal, oktató-nevelő munkánkkal, pedagógusainkkal és a leendő elsős tanítókkal. A gyerekek programjaink során játékos formában ismerhetik meg az intézményünk kínálta lehetőségeket.
 

Bővebben

Ajánlattételi felhívás (iskolai büfé üzemeltetése)

A Szombathelyi Tankerületi Központ az illetékességi területén működő a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola iskolai büfé üzemeltetésére szolgáló helyiség bérbeadásával kapcsolatban ajánlattételi felhívással él.

Bővebben

Javítóvizsga

Értesítés! A javítóvizsga 2023. augusztus 30-án (szerda) 9:00 órakor lesz iskolánkban. Igazolatlan távollét esetén a javítóvizsgára kötelezett gyermek évfolyamot ismételni köteles. Kérjük, hogy a tanuló a bizonyítványát feltétlenül hozza magával!!!

Bővebben

Nyári alkotótábor 2023

Az idei nyár sem maradhatott a hagyományos alkotótáborunk nélkül. Jártunk és alkottunk a Csónakázó-tónál, a Kresz parkban, a Saághy István Erdészeti Központban, Kamper Lajos művész műhelyében és Kőszegen, hogy megcsodáljuk a város nevezetességeit és ihletet merítsünk belőlük.Legnagyobb örömünkre a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója, Pócza Zoltán lehetőséget adott rá, hogy az alkotótábor tagjai ingyenesen bejárhassák a vár sok-sok érdekességet kínáló állandó tárlatát.

Bővebben

Ballagás, tanévzáró

Ballagás 2023.06.16. 17:45 óra
Tanévzáró ünnepély 2023.06.16. 18:00 óra 

Bővebben

Sulizsák 2023

Kedves Szülők! A Sulizsák Program keretein belül ruhagyűjtési nap kerül megrendezésre az iskolában, ahová az iskola tanulói behozhatják az otthon és környezetükben már nem használt, a program előírásainak megfelelő ruhákat, kiegészítőket, cipőket.

Bővebben

Nyári ügyeleti napok 2023

Nyári ügyeleti napok: 2023. július 05., július 19., augusztus 02., augusztus 16. Ügyintézés az 1. emeleti titkárságon 9:00 és 13:00 óra között.

Bővebben

Felnőttoktatás konzultáció

A felnőttoktatás konzultációs időpontja:

2023.05.30-31. (kedd – szerda) 8:00-16:00 óra között. A konzultáció során szaktanáraink segítséget nyújtanak a vizsgára történő felkészüléshez

Bővebben

Tájékoztatás - beiratkozás

A 2023/2024. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja: 2023. április 20-21. (csütörtök-péntek). A szülőnek a beiratkozás napján személyesen meg kell jelennie az intézményben és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni.
A beiratkozáshoz szükséges adatok azonban előzetesen, a KRÉTA rendszeren keresztül is megküldhetők az intézmény számára, gyorsítva ezzel az általános iskolai beiratkozás folyamatát. A szülőknek az előzetes, elektronikus jelentkezés beküldésére 2023. április 5. 0:00 és 2023. április 21. 12:00 között van lehetősége.

Bővebben

Benedek Elek mesemondó verseny - felhívás

Kisgazda Tímea, a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és AMI alsós munkaközösség vezetőjeként szeretettel meghívom a „Benedek Elek mesemondó versenyre” az alsó tagozatos tanulókat. A verseny időpontja: 2023.03.29. 14 óra

Bővebben

Álláspályázat - Intézményvezető

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

SZOMBATHELYI TANKERÜLETI KÖZPONT
Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében
Intézményvezető (magasabb vezető)
Munkakör/feladatkör betöltésére.

Beérkezett vezetői pályázat:
Nemeth_Gabor_vezetoi_palyazat(1).pdf

Bővebben

Játsszunk Iskolásat!

Sok szeretettel várunk 2023. január 11-én 800 órakor a Váci Mihály Általános Iskolába. Gyere, ülj be az iskolapadba, és próbáld ki milyen kisdiáknak lenni! Anikó néni és Ákos bácsi a leendő elsős tanítók az első órában (800-845) érdekes iskolai feladatokkal várják a gyerekeket, majd a második órában (855-940) Andi néni és Zsuzsa néni a művészeti iskola pedagógusai rajzos foglalkozást tartanak a gyerekeknek.

Bővebben

Luca napi vásár

Keres valami csodás karácsonyi díszt otthonába? Vagy ajándékba szeretne adni szép kézműves dolgot? Jöjjön el iskolánkba, segítünk! Luca napi vásár keretében szép, ötletes karácsonyi díszekkel, édességekkel várják Önöket az osztályok! Hívja meg rokonát, szomszédját, barátját, barátnőjét! Szeretettel várunk mindenkit! Időpont: 2022. december 13. kedd 13:00 – 14:30. Helyszín: iskolánk alulája

Bővebben

Mikulásfutás

2022. december 6-án délután iskolánk udvarán nagyon sok mikulássapkás kis- és nagygyermek gyűlt össze, Mikulásfutást szerveztünk. Az alsó tagozatos tanulóknak egy iskolakör megtétele volt a feladat, a felső tagozaton tanuló diákoknak 2 iskolakört kellett teljesíteniük. 

Bővebben

Iskolanyitogató - Mikulásváró

Iskolánk szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket!  „Iskolanyitogató” programsorozatunk harmadik foglalkozásának időpontja: 2022. december 7. szerda 16.30 TémaMikulás, Mikulás, kedves Mikulás, Szülők iskolája

Bővebben

Családi délután az advent jegyében

Kedves Szülők! A Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel meghívja Önöket gyermekeikkel együtt a Karácsonyi Adventi családi délutánra, mely 2022. november 25-én, pénteken 1300-1600 óráig kerül megrendezésre.

Bővebben

Mézes reggeli

November 16-án „mézes reggelire” hívtuk iskolánk diákjait. A rendezvényen részt vettek az alsós tanulóink és néhány érdeklődő felsős osztály. Meghívtuk Bárdics Jánost az OMME Szombathelyi Szervezete elnökét. 

Bővebben

Könyvtári délután a Váciban

November 2-án tartottuk iskolánkban a Könyvtárak Nemzetközi Hónapja rendezvényhez kapcsolódóan – egy kis késéssel – a „Könyvtári délután a Váciban” programunkat. Szeretettel vártunk minden kicsit és nagyot egy hangulatos délutánra. Andi néni és Zsuzsa néni segítségével a diákok színes gyöngyökből karkötőket készíthettek, valamint kipróbálhatták, hogyan tudnak különböző technikák segítségével szép könyvjelzőket alkotni. A nagyobbakat Györgyi néni várta sokféle kártya- és társasjátékkal. Apró meglepetés ajándékokat kaphattak azok, akik Eszter és Edina néni fejtörőit, mesés keresztrejtvényét és színezőit megfelelően elkészítette.

Bővebben

Iskolanyitogató - Márton napi ludasságok

Kedves Nagycsoportos Gyerekek! Kedves Szülők! Iskolánk szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket! Ismerkedjenek meg iskolánkkal, a művészeti iskola pedagógusaival, valamint a leendő elsős tanítókkal.  „Iskolanyitogató” programsorozatunk második foglalkozásának időpontja: 2022. november 9. szerda 16.30. Téma: Márton napi ludasságok. Szülők iskolája, melyet Kisgazda Tímea alsós munkaközösség vezető tart

Bővebben

ÜTŐS ÖTÖS csapatok muzsikus vetélkedője

A ZENE VILÁGNAPJA  alkalmából megrendezzük az ÜTŐS ÖTÖS csapatok muzsikus vetélkedőjét. Ideje: 2022, október 6-án, a tanítási órák közti szünetekben. Résztvevők: 1 - 8. osztályos diákjaink. " Legyen a zene mindenkié!"  - Kodály Zoltán

Bővebben

Iskolanyitogató - Belejössz, mint kiskutya az ugatásba

Kedves Nagycsoportos Gyerekek! Kedves Szülők! Iskolánk szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket, hogy megismerkedjenek iskolánkkal, oktató-nevelő munkánkkal, pedagógusainkkal és a leendő elsős tanítókkal. Első foglalkozás időpontja: 2022. október 5. szerda 16.30 „Belejössz, mint kiskutya az ugatásba” Állatok világnapja

Bővebben

Iskolanyitogató

Kedves Nagycsoportos Gyerekek! Kedves Szülők! A Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket, hogy megismerkedjenek iskolánkkal, oktató-nevelő munkánkkal, pedagógusainkkal és a leendő elsős tanítókkal.

Bővebben

Tanévnyitó 2022/2023

Kedves Diákok és Szülők!

Ismét eljött az ősz, s vele együtt az iskolakezdés is. 2022. szeptember 1-én 8:00-kor tanévnyitó ünnepélyGYÜLEKEZŐ 7.30 és 7.45 között ünnepi ruhában az osztálytermekben. A gyerekek hozzanak magukkal tízórait, jegyzetfüzetet és tolltartót, valamint a bizonyítványukat és testnevelés felszerelésüket! A tanulók az órarendet és a tankönyveket az első tanítási napon, szeptember 1-én kapják az osztálytermükben.
Szeretettel várunk mindenkit!
Németh Gábor
intézményvezető

Bővebben

Javítóvizsga 2022

A javítóvizsga 2022. augusztus 24-én (szerda) 9:00 órakor lesz iskolánkban. Igazolatlan távollét esetén a javítóvizsgára kötelezett gyermek évfolyamot ismételni köteles. Kérjük, hogy a tanuló a bizonyítványát feltétlenül hozza magával!

Bővebben

Bendegúz Tudásbajnokság

Udvardi Gergely 8.B osztályos tanuló kétéves munkájának gyümölcse ért be a tanév végén történelem tantárgyból. Gergely a Bendegúz Tudásbajnokság feladatait hetedik évfolyamos korában kezdte el megoldani. Fordulóról fordulóra gyűjtögette azt a rutint, amely végül két esztendő elteltével a dobogó legfelső fokára repítette. Az országos döntőben 100 %-os teljesítménnyel, maximális pontszámmal hódította el az első helyet! Gratulálunk!

Bővebben

EGY ESEMÉNY, KÉT SIKER

Az elmúlt évben hagyományt teremtett a szombathelyi ISIS Galéria azzal, hogy az Országos Würtz Ádám Grafikai Versenyen vácis győztes Tanai Kitti alkotásaiból kiállítást rendezett. Az idei év ismét főszerephez juttatta a Váci iskola alapfokú művészetis diákjait. A május 6-án Tamásiban megrendezett országos döntőbe Bodorkós András tanár négy diákja jutott be.

Bővebben

Nyári ügyeleti napok 2022

Nyári ügyeleti napok: 2022. június 29., 2022. július 13., 2022. július 27., 2022. augusztus 10. Ügyintézés az 1. emeleti titkárságon 9:00 és 13:00 óra között.

Bővebben

Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

Az idei tanévben 25. alkalommal került megrendezésre a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny, melynek iskolai fordulójából Grűnfeld Ádám 8.b osztályos tanulónk továbbjutott a megyei megmérettetésre.

Bővebben

Kettős vácis siker a Würtz Ádám Országos Grafikai Versenyen

Grűnfeld Ádám első, Farkas Izabella harmadik helyet szerzett. Május 6-án kilencedik alkalommal rendezték meg Tamásiban az Országos Würtz Ádám Grafikai Verseny döntőjét. A zsűri 250 rajzból választotta ki azt a félszáz versenyzőt, akik 14 megyéből érkeztek és öt korcsoportból mérték össze tudásukat.

Bővebben

Szülői értekezlet a leendő első osztályos gyermekek szüleinek

Kedves Szülők! 2022. május 11-én, szerdán 16:30-kor tartjuk a Szülői értekezletet a leendő első osztályos gyermekek szüleinek. Helyszín: az iskola I. emeletén található 4.a osztályterme. Minden szülő megjelenésére számítunk!

Bővebben

Tájékoztató és segédlet beiratkozáshoz

A 2022/2023. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozást támogató, az előzetes jelentkezéshez kapcsolódó szülői tájékoztató segédlet.

Bővebben

Ex Vácisok Röpis találkozója 2022

A pandémia ideje alatt sokak elvesztették szabadságélvezetüket, háttérbe szorult a minőségi szabadidő töltése. 2 év kihagyás után ismét megrendezésre kerül az Ex Vácisok Röpis találkozója. Várunk szeretettel minden olyan volt Vácis diák jelentkezését, aki szeretne egy kicsit a régi ismerősökkel, barátokkal találkozni és egy nagyot röplabdázni.

Bővebben

Kincsőrzők fesztivál

A Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel hívja az óvodás gyermekeket 2022. április 8-án, pénteken 1300-kor kezdődő Kincsőrzők fesztiváljára, a népi hagyományok jegyében. A gyermekek, csoportok szabadon választott verssel, mesével, népdallal, valamint népi játékokkal mutatkozhatnak be. Célunk a népi hagyományok őrzése és közös élmények szerzése.

Bővebben

Váci-hét 2022

A Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2022. március 26-a és 31-e között rendezi meg névadója tiszteletére a Váci-hetet.

Bővebben

ISKOLÁBA HÍVOGATÓ

Az iskolakezdés hatalmas lépés a kisgyermekek számára. Célunk, hogy ezt a folyamatot megkönnyítsük. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek örömmel jöjjenek az iskolába, szívesen, jó kedvvel tanuljanak, élmény legyen számukra az itt eltöltött idő, legyen szó tanulásról vagy szabadidőről.

Bővebben

Mesedélután a könyvtárban

2022. február 25-én az 1.a osztály ellátogatott a Berzsenyi Dániel Könyvtár Kámoni fiókkönyvtárába. Kőszegi-Arbeiter Anita meseíró egy különleges meseszoknya segítségével mesélte el Fülöp, a strucc savariai kalandjait. A mesedélutánon kézműveskedtek is a gyerekek.

Bővebben

Játsszunk Iskolásat!

Kedves Nagycsoportos Óvodás! Játsszunk Iskolásat! Sok szeretettel várunk 2022. március 2-án 800 órakor a Váci Mihály Általános Iskolába. Gyere, ülj be az iskolapadba, és próbáld ki milyen kisdiáknak lenni! 
Kedves Szülők! Kérjük, látogassanak el iskolánkba gyermekükkel együtt. Zsófi néni és Emese néni a leendő elsős tanító nénik az első órában (800-845) érdekes, játékos iskolai feladatokkal várják a gyerekeket, majd a második órában (855-940) Andi néni és András bácsi a művészeti iskola pedagógusai rajzos foglalkozást tartanak a gyerekeknek.

Bővebben

Nemzetközi Könyvajándékozás Napja

2022. február 14-én, a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja alkalmából iskolánkba látogatott Kőszegi-Arbeiter Anita meseíró és megajándékozta az 1.a osztály tanulóit a saját mesekönyvével. Fülöp, a strucc savariai kalandjain keresztül megismerkedhetnek a gyerekek városunk nevezetességeivel.

 

Bővebben

Tornaverseny

Iskolánk is részt vett a Diákolimpia Alapszintű torna csapatversenyén. A versenyzőknek 5 különböző gyakorlatot kellett bemutatni: szekrényugrás, talajgyakorlat, nyúlugrás, kézállás, hajlított karú függés. Gratulálunk a lányoknak, ügyesen helyt álltak. Iskolánkat Bokor-Zsákai Friderika, Csendes Viktória Elza, Horváth Csenge, Rudolf Emília, Varga Patrícia Lívia képviselte. Felkészítő: Marton Laura

Bővebben

EZÜST a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyen

Baranyai Benedek, iskolánk  4.a osztályos tanulója indult a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyen!

Bővebben

Tájékoztató (belépés)

Tisztelt Látogató! Az emberi erőforrások minisztere határozatot adott ki (29/2021. (XI. 19.) sz. határozat) a járványügyi időszak köznevelési védelmi intézkedéseiről, amelyben foglaltak szerint 2021. december 1-től visszavonásig a köznevelési intézményekben kötelező ellenőrizni a védettségi igazolvány (vagy azzal egyenértékű dokumentum) meglétét azon belépő esetében, akik nem tartoznak a határozat által megjelölt kivételek közé.

Bővebben

Beiskolázás

A járványügyi helyzet miatt beiskolázási programunk személyes jelenlétet igénylő rendezvényeit sajnos nem tarthatjuk meg.
Bízunk abban, hogy későbbi programjainkon ismét személyesen üdvözölhetjük Önöket és iskolába készülő gyermekeiket.

Bővebben

Könyvtári délután

Október, az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja. Iskolánk ennek jegyében szervezett könyvtári délutánt október 19-én. Számos program várta a gyerekeket, diafilmvetítés, kézműveskedés, társasjáték retró és mai hangulatban, fejthettek „mesés” keresztrejtvényt, fejtörőket tölthettek ki. A játékos feladatok megoldása közben könyvtárhasználati ismereteik is gyarapodott. Végül, aki részt vett a programokon, örök emlékül itt hagyhatta a kéznyomát.

Bővebben

Iskolanyitogató foglalkozás november 3. (szerda) 16:30

Kedves Nagycsoportos Gyerekek! Kedves Szülők!
„Iskolanyitogató” programsorozatunk harmadik foglalkozásának időpontja: 2021. november 3. szerda 16.30. Várjuk Önöket szeretetvendégséggel egybekötött Márton-napi kézműves foglalkozásra, majd az azt követő lámpás körjárásra!

Bővebben

Iskolanyitogató foglalkozás október 13. (szerda) 16:30

Kedves Nagycsoportos Gyerekek! Kedves Szülők! Iskolánk szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket, ismerkedjenek meg iskolánkkal és a leendő elsős tanító nénikkel. Téma: Az őszi levelek nem hullanak, hanem repülnek (Delia Owens)

Bővebben

Iskolanyitogató foglalkozás szeptember 29. (szerda) 16:30

Iskolánk szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket, hogy megismerkedjenek iskolánkkal, oktató-nevelő munkánkkal, pedagógusainkkal és a leendő elsős tanító nénikkel. Az érdeklődőket szeretettel várjuk az „Iskolanyitogató” programsorozatunkra.

Bővebben

Elsős leszek - Legyél te is Vácis!

Kedves Nagycsoportos Gyerekek! Kedves Szülők! A Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel várja a leendő első osztályba jelentkező gyerekeket és szüleiket. Az érdeklődőket szeretettel várjuk „Iskolanyitogató” programsorozatunkra.

Bővebben

Szülői értekezlet - 2021. szeptember 7-8-9.

Nagy szeretettel várunk minden Szülőt a szeptemberi szülői értekezletekre az alábbi időpontokban: 

 • Alsós Szülői értekezlet: 2021. szeptember 7. (kedd)
 • Felsős Szülői értekezlet időpontja: 2021. szeptember 8. (szerda) 17 óra (5.b, 6.a, 6.b, 7.a, 7.b, 8.a, 8.b)
  • 2021. szeptember 9. (csütörtök) 17 óra 5.a

Bővebben

Tanévnyitó 2021/22

Kedves Diákok és Szülők!
Ismét eljött az ősz, s vele együtt az iskolakezdés is. 

2021. szeptember 1-én 8:00-kor tanévnyitó ünnepélyGYÜLEKEZŐ 7.30 és 7.45 között ünnepi ruhában az osztálytermekben.
Első tanítási nap rendjével frissítve.

Bővebben

Javítóvizsga 2021

Értesítés! A javítóvizsga 2021. augusztus 25-én (szerda) 9:00 órakor lesz iskolánkban. Igazolatlan távollét esetén a javítóvizsgára kötelezett gyermek évfolyamot ismételni köteles. Kérjük, hogy a tanuló a bizonyítványát feltétlenül hozza magával!!!

Bővebben

Nyári ügyeleti napok 2021

Nyári ügyeleti napok:  2021. június 30., 2021. július 14., 2021. július 28., 2021. augusztus 11. Ügyintézés az 1. emeleti titkárságon 9:00 és 13:00 óra között.
 

Bővebben

Eredmény

A 2020/2021-es tanévben megrendezett XIV. Nemzetközi Internetes Tanulmányi Verseny idén is nagy kihívás elé állította Tóth Alexandra 7.B osztályos tanulót, aki a német haladó kategóriában sikeresen megoldotta mind az 5 forduló feladatsorát. Ennek eredményeként bejutott az országos döntőbe, majd a május 17-én online megoldott utolsó forduló a sikeres 9. helyezést hozta számára.
Sok szeretettel gratulálunk a szép teljesítményhez!
 

Bővebben

A Váci alsó tagozatának válasza a Jerusalema kihívásra

Iskolánk alsó tagozatos tanulói örömmel és nagy lelkesedéssel vettek rész a Jerusalema kihíváson. Fogadják sok szerettel! https://www.youtube.com/watch?v=U7Q5EN-w1RU

Bővebben

Pályázat - Intézményegység vezetői beosztás ellátására

A Szombathelyi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység-vezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.

Bővebben

Beiratkozás 2021/2022

Aktuális információk a leendő első osztályos tanulók beiratkozásához. A kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. 

Bővebben

Húsvéti rajzpályázat

A Váci Mihály Általános Iskola és AMI rajzpályázatot hirdet leendő első osztályos tanulóknak! Téma: Így képzelem el a Húsvéti nyuszit Beküldési határidő: 2021. március 31. A rajzokat a kukucskalo.vaci@gmail.com e-mail címre várjuk Minden beküldő jutalomban részesül!

Bővebben

FELHÍVÁS KERÉKPÁROS VÁNDORTÁBORRA

Balaton-felvidék kerékpáros vándortábor 2021. július 12 – 18. Távolság 190-230 km Időtartam 7 nap/6 éjszaka 
Egy kis Bakony, egy kis Balaton. Az északi parton, elbűvölő dombvidéken bringázhatunk, és az időjárástól függően akár többször is fürödhetünk a tóban. Bejárhatjuk a különleges hangulatú Káli-medencét, megcsodálhatjuk a kőtengereket, és számtalanszor szép panorámával tárul elénk a Balaton. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park tájain, a Keszthelyi-hegységben és a tó partján sok érdekes, értékes és élménydús hely vár a túrázókra.

 

Bővebben

Marshmallow tábor

A Marshmallow Camp badacsonytomaji lovas, művészkedős, angolos tábor, ahova 5 éven felüli gyerekek jelentkezését várjuk! Sok expedícióval, kalanddal és természetközeli élményekkel színezzük ki az ottalvós táborok napjait: júl. 19-24, aug. 8-13. A tábor kedvelt programjai: vízibombacsaták, bunkerépítés, színháborúk, lovaglás, művészkedés, vitorlázás, tábortűzrakás és pillecukor.
Az érdeklődők megtalálnak minket Facebook-on is:
https://www.facebook.com/marshmallowtabor
Március 15-ig való jelentkezés esetén 10%-os kedvezmény jár a jelentkezőnek!!!

Bővebben

Leendő elsős tanítóink

További információkért kérjük, töltse ki a kérdőívünket és csatlakozzon "Kukucskáló" zárt csoportunkhoz. Sok szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt, aki kíváncsi a nálunk folyó munkára, mégha idén csak digitális formában is, de megismerkedhetnek az iskola szemléletével, a leendő tanítókkal. 

Bővebben

In memoriam Horváth Lajos

Tisztelt egykori és mostani „vácis” közösség!
Fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk második igazgatója, Horváth Lajos (1942-2021) címzetes igazgató úr, aki 1989-től 2003-ig irányította az intézmény életét, 2021. január 5-én reggel csendesen elhunyt.

Bővebben

Mikulás napi rajzverseny

A Váci Mihály Általános Iskola és AMI rajzpályázatot hirdet leendő első osztályos tanulóknak! Téma: Így várom a Mikulást
Mit jelent számodra a Mikulás? Hogyan készülsz az érkezésére? Mutasd meg nekünk a saját rajzoddal! Beküldési határidő: 2020. december 1.

Bővebben

Őszi papírgyűjtés - eredmények 2020/2021

Iskolánk az idei tanévben 3660 kg újságpapírt és 8 kg kartont gyűjtött. Ez valamivel kevesebb, mint az elmúlt év azonos időszakában. Pénzben kifejezve 88 400 Ft.
Az osztályok közötti verseny a következőképp alakult idén: I. 4. a : 19 600 Ft, II. 6. a : 12 100 Ft, III. 3. a : 11 900 Ft
Gratulálok az élen járó osztályoknak! Köszönöm a lelkes munkát!

Bővebben

Aktuális járványügyi adatok iskolánkban

Dátum: 2021. január 6.
Fertőzöttek: 

Pedagógus: -
Tanuló: 1 fő
Egyéb dolgozó: -

Bővebben

Kukucskáló

Kedves leendő első osztályos kisgyermekek! Amennyiben szeptembertől szeretnétek a Váci csapatába tartozni, kérjétek meg Anyukáitokat, töltsék ki az alábbi kérdőívet! Kedves Szülők! A regisztrációs kérdőívet kitöltő szülőket meghívjuk a „Kukucskálózárt Facebook csoportunkba, ahol a 2021/2022-es beiskolázási programjainkat osztjuk meg Önökkel. 

Bővebben

Tudomány a porondon

Az idei Tudomány a porondon cirkuszi óránk a járványügyi helyzet miatt sajnos elmarad…
A Magyar Nemzeti Cirkusz előadásai viszont megtarthatók, így a diákok családostól vagy baráti társaságban megtekinthetik Szombathelyen 2020. október 7-től 10 – ig a Műjégálya mellett felállított óriássátorban.
A cirkuszi óra online-változata az alábbi linken elérhető:
https://youtu.be/rzcXCi5gaVg
Feladatok a 7. és 8. osztályos tanulóinknak, melyet a film illetve a cirkusz műsora alapján ki kell tölteni:
https://forms.gle/ZuLjLFB15j8HgwFF7
Jó szórakozást és jó tanulást kívánunk!
 

Bővebben

Testhőmérséklet mérés október 1-től

Október 1-től minden érkező testhőmérséklet mérésére sor kerül. 7:00–től a tanulók csak a hátsó bejárati ajtón jöhetnek be. A főbejárati ajtók zárva lesznek. Kérjük, hogy mindenki időben, azaz 7:45-ig érkezzen meg. Minden érkező köteles először kézfertőtlenítőt használni, majd 10 perc várakozás után testhőmérsékletet méretni.

Bővebben

Papírgyűjtés - 2020. október 14-15.

Az osztályok közt verseny folyik. Amelyik társaság a legtöbbet gyűjti, ők viszik a vele járó legtöbb pénzt. Kérjük a gyűjtőket, ügyeljenek a következő szabályok betartására! Amennyiben a szabályokat nem tartjuk be gyűjtés során jóval kevesebb pénzt kapunk az újságért és a kartonért!

Bővebben

Óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálatnál elindult az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás, melyet az óvodai és iskolai szociális segítők az intézményekben biztosítanak.

Bővebben

Intézményi eljárásrend a járványügyi készenlét idejére

Az eljárásrend tartalmazza az iskolánkkal való kapcsolattartás új szabályait, a benntartózkodás új szabályait, a szakmai útmutató alapján elkészített óvó-védő rendszabályokat, egészségügyi prevenciót, esetleges riasztás esetén a teendőket. Érvényes 2020. szeptember 14-től visszavonásig.

Bővebben

Szülői értekezlet - 2020. szeptember 2-3.

Nagy szeretettel várunk minden Szülőt a szeptemberi szülői értekezletekre az alábbi időpontokban: 

 • Alsós Szülői értekezlet: 2020. szeptember 2. (szerda)
 • Felsős Szülői értekezlet időpontja: 2020. szeptember 3. (csütörtök) 17 óra

Bővebben

Tájékoztató - Járványügyi protokoll

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott „Intézkedési terv a 2020/2021. tanévben a Köznevelési Intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről” alapján iskolánkban a szaktantermi oktatás helyett osztálytermi oktatást vezetünk be. Intézményünk felkészült a tanévkezdésre alapos, mindenre kiterjedő folyamatos fertőtlenítő takarítással és ésszerű protokoll kialakításával, aminek betartása kötelező.

Bővebben

Tanévnyitó 2020/21

Kedves Diákok és Szülők!
Ismét eljött az ősz, s vele együtt az iskolakezdés is. A legfontosabb információk az iskolakezdéssel kapcsolatosan:

2020. szeptember 1-én 7:45-kor tanévnyitó ünnepélyGYÜLEKEZŐ 7.30 és 7.45 között ünnepi ruhában az osztálytermekben.

Bővebben

Javítóvizsga 2020

A javítóvizsga 2020. augusztus 25-én (kedd) 9.00 órakor lesz iskolánkban. Kérjük, hogy a tanuló a bizonyítványát feltétlenül hozza magával! Igazolatlan távollét esetén a javítóvizsgára kötelezett gyermek évfolyamot ismételni köteles.
 
 

 

Bővebben

Étkezés - tájékoztató

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy az étkezési térítési díj KÉSZPÉNZBEN történő beszedését a koronavírus járvány újbóli terjedésének megelőzése érdekében 2020.09.01-től szüneteltetjük az intézményben!
Fizetési lehetőség:
 • átutalással a 10918001-00000129-17550086  bankszámlaszámra
 • készpénzben az Unicredit bankban a fenti számlaszámra
 • készpénzben a Nádasdy u. 4. szám alatti irodánkban

 

Bővebben

Nyári ügyeleti napok 2020

Nyári ügyeleti napok: 2020. június 24., július 08., július 22., augusztus 05.,  augusztus 19. Ügyintézés az 1. emeleti titkárságon 9:00 és 13:00 óra között.

Bővebben

Tanévzáró gondolatok

A KRÉTA-napló is arról tanúskodik, hogy az idei tanévet 180 tanítási és 6 tanítás nélküli munkanappal magunk mögött tudhatjuk. Rendkívüli tanév - II. félév, rendhagyó tanévzárás és ballagás, bizonyítványosztás. Egy mondatban így lehet megfogalmazni 2020. június 15-én.

Bővebben

Ballagás, tanévzáró

A rendkívüli helyzet miatt az idei ballagás és tanévzáró is a hagyományoktól eltérő lesz. Június 15-én délelőtt a 8. osztályosok zárt körben ballagnak, majd a többi osztály tanévzárójára az alábbi időrendben kerül sor. 

Bővebben

Tájékoztató a védőoltásról

Iskolánk hetedik osztályos tanulóinak a védőoltására az alábbi időpontokban kerül sor:
7.a időpont: 2020.06.02. 11:00 óra
7.b időpont: 2020.06.02. 12:00 óra
helyszín: Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és AMI 

Bővebben

Magyar Művészetoktatás Napja

2020. április 28-án a Vas megyei alapfokú művészeti iskolák és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium diákjai és tanárai együtt köszöntik a Magyar Művészetoktatás Napját. A videó nyitó oldalát Pócza Lilla grafikus művész alkotta. „A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát.” – mondja Pablo Picasso
Iskolánk összeállítása ide kattintva megtekinthető. 
Képek a galériában>>> 

Bővebben

Bemutatkozó film

Elkészült iskolánk új bemutatkozó filmje, mely IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Bővebben

Osztályozó vizsga - szabályzat, időpont

Nappali tagozatos tanulóknak  az iskolán kívüli, digitális munkarendnek megfelelően személyes megjelenést nem igénylő online vizsgát szervezünk. Felnőttoktatásban sajátos munkarend szerinti tanulóink esetében az osztályozó vizsgákat személyes megjelenéssel tartjuk meg.

 

 


 

Bővebben

Beiratkozás 2020/2021

2020. április 28 - május 15.
Kedves KIS VÁCIS, leendő 1. osztályosunk! Ha szeretnél egy jó csapat tagja lenni, kérd meg szüleidet, hogy olvassák el a következő felhívást!
TISZTELT SZÜLŐK! A jelenlegi helyzetben új kihívásokkal szembesülünk. Így van ez a beiratkozással kapcsolatban is. Kérem, olvassák el a következő hivatalos tájékoztatást

Bővebben

Étkezés

A rendkívüli helyzet ellenére jelenleg is biztosított a diákok számára az étkezés.

Bővebben

Tájékoztatás a 2020/2021. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozásról

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre – az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról rendkívüli módon szabályozza. A beiratkozás során az alábbi eljárásrend érvényes.
Körzethatárok

Bővebben

FELHÍVÁS CSALÁDOKNAK - KARANTEAM

„KARANTEAM” segítő támogatás pszichológus, gyógypedagógus, logopédus által vezetett konzultáció. A Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szombathelyi Tagintézményének munkatársai készen állnak a hozzájuk forduló szülők, diákok problémáinak online tanácsadás formájában történő segítésére! 

Bővebben

Tájékoztatás

Tisztelt Szülők! A tegnapi igazgatói értekezleten, valamint az operatív törzs által közzétett információk alapján tájékoztatjuk a kedves Szülőket a megelőző intézkedésekről.

Bővebben

Tájékoztató levél a korona vírussal kapcsolatban

Tájékoztatom arról, hogy az elmúlt időszakban a koronavírussal összefüggő  történésekre való tekintettel, a Klebelsberg Központ a megelőző intézkedések vonatkozásában egyeztetett az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságával, továbbá a Nemzeti Népegészségügyi Központtal.

Bővebben

Kincsőrző Művészeti Fesztivál 2020

A Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola meghirdeti a ,,Kincsőrző Művészeti Fesztivált" nagycsoportos óvodások részére. 

Bővebben

Tornaverseny

Február 6-án került megrendezésre a leány Alapszintű körzeti torna csapatverseny. Iskolánkat Andrási Tamara, Andrási Vivien, Bokor-Zsákai Friderika, Erdélyi Elena, Geider Anna, Gergó Heléna Sára, Kohajda Tímea és Rudolf Emília képviselték.

Bővebben

Szülői értekezlet - 2020. február 5.

Nagy szeretettel várunk minden Szülőt február 5-én 17 órakor szülői értekezletekre. 

Bővebben

Iskolaelőkészítő programsorozat 5. állomás

Itt a farsang, áll a bál! A Váci AMI rád is vár!
Szeretettel meghívjuk a leendő első osztályosokat és kedves szüleiket iskolaelőkészítő programsorozatunk 5. állomására
február 12-én 16:30- 17:30 a Váci Mihály Általános Iskola és AMI-ba. A gyerekeket farsangi hangulatú, logikus gondolkodást fejlesztő foglalkozás, illetve okosító torna várja.

Bővebben

Nyílt tanítási órák

Szeretettel meghívjuk a leendő első osztályosokat és kedves szüleiket a Váci Mihály Általános Iskola és AMI nyílt tanítási óráira december 12-én 8 – 9:40 -ig, ahol a leendő első osztályos tanítók magyar, matematika és művészeti óráin vehetnek részt.

Bővebben

Üzenet a Mikulástól

Kedves Vácisok! 

Eltelt egy év, s ismét meglátogatlak Benneteket! Ho-ho-ho! Ha jók voltatok, s a csizmátok kipucoltátok, meglepetéssel érkezem Hozzátok! Ho-ho-ho!
Üdvözlettel: Mikulás

Bővebben

Teadélután 2019

November 28-án, 4. alkalommal szervezett az ÖKO munkaközösség teadélutánt iskolánk tanulóinak, munkatársainak. Az érdeklődés az idei évben is nagy volt. A gyerekek különböző gyümölcsteákból válogathattak, s kedvükre ízesítettük teáikat cukorral, mézzel, citrommal, citromlével. Kellemes hangulatban telt a délután.

Bővebben

Őszi egészségnevelési délután

Iskolánkban november 26-án került megrendezésre a már hagyományosnak mondható őszi egészségnevelési délután az alsó tagozat számára.

Bővebben

Családi nap az Advent jegyében

November 29-én 1400-1700 családi napot tartunk az Advent jegyében. Kézművesfoglalkozáson készíthető adventi koszorú, kopogtató, karácsonyi gipszfigura, lufi-Mikulás, vattakorong-hóember, karácsonyfa szaloncukorral, Rudolph és Christmas crackers.

Bővebben

Iskola előkészítő - december 5.

Szeretettel várjuk a leendő első osztályosokat és kedves szüleiket iskolaélőkészítő programsorozatunk 4. állomására december 5-én 16:30 – 17:30 a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába, ahol a gyerekek zenés foglalkozáson vehetnek részt a Mikulás várás jegyében.

Bővebben

Meghívó - Szent Márton élete

4. alkalommal hirdettük meg Országos Képző- és iparművészeti Pályázatunkat Szent Márton életéhez kapcsolódóan. Felhívásunkra 49 intézmény 200 színvonalas alkotást küldött. A díjátadó ünnepség november 19-én 11 órakor kerül megrendezésre. 

Bővebben

Iskola előkészítő - november 21.

Szeretettel várjuk a leendő első osztályosokat és szüleiket iskola előkészítő programsorozatunk harmadik állomására november 21-én 16:30-17:30. A foglalkozás során a gyermekeket bevezetjük a zene világába és vidám hangulatú mozgásfejlesztésen is részt vehetnek. A szülők számára pedig folytatódik a szülők iskolája hasznos tanácsokkal az iskolakezdéshez.

Bővebben

Sütivásár

A Szülői Közösség sütivásárt tart 2019.11.15-én 13-16 óra között a Váci Mihály Általános Iskola és AMI aulájában. Bevételét a gyerekek mikulás ünnepségére fordítjuk. Várunk mindenkit szeretettel!

Bővebben

Írottkő 35

Edzett emberek hegyekben meneteltek meredeken felfele, tekeregve ereszkedtek lefele, szenvedve ezeregy percet, de felkerestek rengeteg kellemes helyet – avagy Írottkő 35 teljesítménytúra a Kőszegi-hegységben.

Bővebben

Öko nap

Az idei tanév őszére ÖKO-napot terveztünk, szerveztünk a teljes alsó tagozat számára. Személyes egyeztetések, s a helyszínek bejárása után október 21-én, közel 100 fős csapatunkkal gyönyörű időjárásban megvalósítottuk a tervet.

Bővebben

Iskola előkészítő - november 5.

Szeretettel várjuk a leendő első osztályosokat és szüleiket iskola előkészítő programsorozatunk második állomására November 5-én 16:30 – 17:30 a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába. A foglakozás során a gyermekek kézműves foglalkozáson illetve vidám hangulatú mozgásfejlesztésen vehetnek részt.

Bővebben

Iskola előkészítő program

Szeretettel várjuk a leendő első osztályosokat és szüleiket iskola előkészítő programsorozatunk első állomására október 24-én 16:30-17:30. A foglalkozás során játékos formában bevezetjük a gyerekeket az írás világába, illetve egy okosító tornán is részt vehetnek.

Bővebben

„Mondd, szereted az állatokat?” környezetismereti vetélkedő

Október 3-án került megrendezésre a Neumann János Általános Iskola által 3-4. évfolyamos tanulóknak kiírt „Mondd, szereted az állatokat?” környezetismereti vetélkedő.

Bővebben

Őszi papírgyűjtés - eredmények

Iskolánk az idei tanévben 3 660 kg újságpapírt és 220 kg kartont gyűjtött. Ezzel is tettünk környezetünkért, hisz az újrahasznosítással több fát megkímélünk a kivágástól, gyarapodott az osztálypénzünk, melyből hasznos dolgokat vehetünk, programokat szervezhetünk.

Bővebben

Könyvtári délután

Október 18-án 16-19 óráig szeretettel várjuk az egész családot játékos feladatokkal, papírszínházzal, kézműveskedéssel és idegennyelvi feladatokkal.

Bővebben

Felhívás - Írottkő teljesítménytúra

Itt az október, az Írottkő teljesítménytúra hónapja. Idén október 19-én rendezik. Tavaly és tavalyelőtt a 20 km-es távon indultunk, most szintet lépünk: az Írottkő 35-re nevezünk.

Bővebben

Herényi Hetvenkedések 2019. október 5.

A Herényiek Háza a tavalyi sikerre való tekintettel 2019-ben is megrendezte Herényi Hetvenkedések elnevezésű helytörténeti vetélkedőjét. A 7.A osztály négy tanulója és osztályfőnöke újra képviselte iskolánkat a megmérettetésen.

Bővebben

Állati jó délután

2019. október 4-én, az Állatok világnapján foglalkozásokat tartottunk. Az Éden Kutyaiskola, Kölyökmentők Egyesület, Dr. Tóth Ádám állatorvos, Magosi Krisztina kutyakozmetikus, Anett néni Drazsé nyuszija és Edina néni papagája segítségével "Állati jó" délutánunk volt.

Bővebben

Meghívó - játékfoglalkozás

Szeretettel várjuk a kedves Szülőket egy kötetlen beszélgetésre, a leendő kis elsős gyerekeket pedig egy kellemes és jó hangulatú játékfoglalkozásra 2019. október 10-én csütörtökön 16:30 – 17:30.

Bővebben

Népmese napja

Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján minden tanévben ünnepeljük a Népmese napját. A 3.a osztályosok Benedek Elekről és meseszereplőkről tartottak bemutatót. A 4.b osztályosok a Bátor Bódi című magyar népmesét adták elő alsó tagozatos társaiknak.

Bővebben

Programajánló október 4-5-6.

Állati jó délután
Búcsúznak a madarak
Madármegfigyelés

Bővebben

Pályaválasztási fórum

2019. október 9-én 16:30-tól pályaválasztási fórumot tartunk. Tájékoztató a diákok és a szülők részére a középfokú beiskolázás rendjéről a 2019/2020 tanévben.

Bővebben

Bringás Vándortábor az Északi-középhegységben

A 2018-2019-es tanév tavaszán hagyományteremtő szándékkal útjára indult iskolánkban a Bringás vándortábor program. Az első útvonal, amelyet a tanév utáni nyáron bicajoztunk végig, az „Észak-Magyarország rejtett kincsei” elnevezést viselte, és több mint 240 km hosszan húzódott végig Somoskőújfalutól Kesztölcig.

Bővebben

Hegyhát 20 teljesítménytúra

Az iskola természetet és túrázást kedvelő tagjai idén is a Hegyhát teljesítménytúrával indították a szezont. Négyféle távból lehetett választani, mi 22-en (18 gyerek, 3 tanár és 1 szülő) vágtunk neki a 20 km-es változatnak.

Bővebben

Asztalitenisz - felhívás

Kedden a 7-8. órában megkezdtük az asztalitenisz foglalkozásokat! Helye: rendezvényterem. Várjuk a további ping-pongozni vágyókat és jelentkezni lehet tollaslabda foglalkozásokra is!

Bővebben

Röplabda felhívás

A Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és AMI a más iskolába járó és a röplabda iránt érdeklődő 5-8 évfolyamos diákok számára is nyitottá teszi a délutáni sportolás lehetőségét. Nagy tornateremben korszerű eszközökkel, felkészült edzőkkel zajlanak a foglalkozások.

Bővebben

Papírgyűjtés - 2019. október 7-8.

Iskolánk első papírgyűjtése 2019. október 7-8-án lesz.
Kérjük a gyűjtőket, ügyeljenek a következő szabályok betartására!

Bővebben

Európai Diáksport Nap 2019

Az idén is regisztrált iskolánk az Európai Diáksport Napra, amely 2019.09.27-én lesz. A sportprogramok a 3. óra után kezdődnek.

Bővebben

Szülői értekezlet 2019. szeptember

Nagy szeretettel várunk minden Szülőt a szeptemberi szülői értekezletekre az alábbi időpontokban: 
Alsós Szülői értekezlet: 2019. szeptember 10. (kedd)
Felsős (5-7. osztály) Szülői értekezlet időpontja: 2019. szeptember 11. (szerda) 17 óra

Bővebben

Tanévnyitó 2019/2020

Megnyitottuk iskolánk 39. tanévét.

Képek a galériában>>>

Bővebben

Tanévnyitó

Kedves Diákok és Szülők!

Ismét eljött az ősz, s vele együtt az iskolakezdés is. A legfontosabb információk az iskolakezdéssel kapcsolatosan:

2019. szeptember 2-án 8:00-kor tanévnyitó ünnepélyGYÜLEKEZŐ 7.30 és 7.45 között ünnepi ruhában az osztálytermekben.
A gyerekek hozzanak magukkal tízórait, órarendet, tolltartót és egy füzetet! (Váltóruhát célszerű hozni.)

Bővebben

Évfolyam találkozó - 30 év után...

30 éves évfolyam találkozóra hívtak minket egykori diákjaink, akik ma már családanyák, családapák, komoly és sikeres emberek, de 30 év távlatából is kedves tanítványaink maradtak. Köszönjük a meghívást, köszönjük, hogy együtt ünnepelhettünk és együtt emlékezhettünk!

Bővebben

Javítóvizsga 2019

Iskolánkban a javítóvizsga 2019. augusztus 27-én (kedd) 9.00 órakor lesz.
Kérjük az érintetteket, hogy bizonyítványukat feltétlenül hozzák magukkal!

Bővebben

Nyári ügyeleti napok 2019

2019. június 26.
2019. július 10.
2019. július 24.
2019. augusztus 07.
2019. augusztus 21.

Bővebben

Osztályozó vizsga

Az év végi osztályozó vizsgák időpontja, az év végi osztályzat megállapításához 2019. május 27-30.

Bővebben

Szülő értekezlet

Szülői értekezlet időpontja 1-4. évfolyam május 7. kedd,  5-8. évfolyam május 8. szerda. 

Bővebben

(Ex)Vácisok I. röpis találkozója

Szeretettel várunk minden röpi kedvelő aktív vagy kevésbé aktív volt vácist egy buli röpis napra 2019. május 6-án 8 órai kezdettel, az iskola tornatermében. 

Bővebben

Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny 2019

Minden elismerés a Finta Liliána, Horváth Máté, Kleé Kornél, Kosztrub Laura, Kovács András, Rácz Anna képviselte Vácis csapatnak a felkészülésért, a helytállásért, s nem utolsósorban  a területi III. és a megyei V. helyezésért!

Bővebben

Családi délután– Készülődés a húsvétra!

Hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a húsvétváró családi délutánt. Sok új ötletet valósítottunk meg, melyet a gyerekek nagy érdeklődéssel fogadtak.

Bővebben

Meghívó - műhelymunka pedagógusoknak

Nehéz gyerekek, vagy csak nehéz helyzetek? Műhelymunka pedagógusoknak 2019. ápr. 17. 13:00-16:00.

Bővebben

Meghívó - Szülői elmecsere

Szülői elmecsere: Határok a gyermeknevelésben. Szülőcsoport leendő szülői tanácsadóknak 2019. ápr. 17. 16:30-18:30

Bővebben

Benedek Elek Mesemondó Verseny

2019. április 10-én rendeztük meg iskolánkban a Benedek Elek városi és városkörnyéki mesemondó versenyt. 6 intézmény 10 tanulója mérte össze mesélő tudását.

Bővebben

Váci Mihály Szavaló Verseny

2019. április 9-én rendeztük meg iskolánkban a Váci Mihály városi és városkörnyéki szavalóversenyt. 6 intézmény 17 tanulója mérettette meg magát.

Bővebben

Váci hét 2019 - megnyitó

Iskolánk az idei tanév során is, hagyományaihoz híven megrendezte névadónknak tisztelegve a „Váci-hetet”.

Bővebben

Verssoroló

Meghívást kaptunk a „Derko” verssoroló gálájára a Derkovits Gyula Általános Iskolából. Iskolánkat Pásztor Flórián 5. b osztályos tanuló képviselte Babits Mihály: Nyár c. versével.

Bővebben

Digitális Témahét

Iskolánk ebben a tanévben csatlakozott a Digitális Témahét programjához 2019. április 8. és 12. között.

Bővebben

Nemzetközi Képzőművészeti Pályázat Lidice

A 46. alkalommal megrendezett Lidice-i Nemzetközi Képzőművészeti Pályázaton díjat nyert Szakács Vanda 5. osztályos tanuló. Ajándékát a cseh nagykövet személyesen hozta el Szombathelyre. A pályázatra Vörös Lívia készítette fel.

Bővebben

Családi délután a Váciban

Készüljünk együtt a Húsvétra! Április 12-én délután 15 órától ismét Családi délutánt tartunk iskolánkban, melyre sok szeretettel várunk minden Diákot és Szülőt, illetve az iskolánk iránt érdeklődő leendő elsőseinket!

Bővebben

Váci hét

Hagyományainkhoz híven április 9-12 között rendezzük meg névadónk tiszteletére a Váci hetet.

Bővebben

Sulizsák hírek

A 2019. 02. 21-én az összegyűjtött és leadott sulizsákok tömege 897,41 kg volt. Ezért iskolánk alapítványa 44 871 Ft-ot kapott.

Bővebben

Te Szedd! 2019

Az idei tanévben az országos környezettakarító mozgalom, a TeSzedd! március 18-23-ig tartott. Iskolánk 14 osztálya részt vállalt ebben a hasznos programban.

Bővebben

Kincsőrző Művészeti Fesztivál

2019. március 22-én megrendeztük a 9. Kincsőrző Művészeti Fesztivált. 60 gyermek előadásában magyar népmesék, népdalok, versek, mondókák, népi gyermekjátékok csendültek fel.

Bővebben

Meghívó - nyitott ház

Meghívó - nyitott ház. A Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szombathelyi Tagintézményében folyó munka bemutatása szülők számára.

Bővebben

Zöld Manó környezetismereti vetélkedő

Szépen teljesítettek diákjaink a Zöld Manó versenyen Március 26-án került megrendezésre a Bercsényi Miklós Általános Iskola által hagyományosan minden év tavaszán megszervezett Zöld Manó környezetismereti vetélkedőn.

Bővebben

Verseny Híradó - Természettudományi sikerek

A 2018/19-es tanévben is számos levelezős, egyéni és csapatverseny zajlik a természettudományok berkeiben.
Közel 40 felső tagozatos diák gyűlt össze egy részértékelésre, illetve ünnepélyes emléklap és oklevél átadásra márciusban – két lezárult, ill. egy verseny félévi eredményhirdetésére.

Bővebben

Beiratkozás előtt

Szeretettel várjuk 2019. március 14-én 16:30-tól az érdeklődő, kedves szülőket, iskolánk aulájában tartandó „Beiratkozás előtt” című programunkra.

Bővebben

Meghívó: Tehetséges a gyermekem?

Tisztelt Szülők!
Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Vas megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház által megvalósított Nemzeti Tehetség program ,,Tehetséges a gyermekem?" című interaktív tájékoztatóját.

Bővebben

Parti-túra a Rába mentén

Szombaton – március 9-én – felébredt téli álmából az iskola természetjáró csoportja.  Kellemes, napos időben, bő 10 kilométeres túra keretében melegítettünk be az idei szezonra.

Bővebben

Öko idegen nyelvi verseny

Március 6-án, szerdán rendeztük meg iskolánk idegen nyelvi környezetvédelmi vetélkedőjét „Because we care” / „Gemeinsam für unsere Umwelt” címmel.

Bővebben

Álomút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt által meghirdetett ,,Álomút" című rajzpályázatra a beérkezett 4000 alkotás közül korosztályában 1. helyezést ért el Kosztrub Laura.

Bővebben

Te Szedd!

Iskolánk idén március 19-én 9:50-11:35-ig vesz részt a Te Szedd! kampányban.

Bővebben

Sulizsák

Bolygónk megmentéséért sok apró, hétköznapi dologgal is hozzájárulhatunk. Ami eleinte bonyolultnak és körülményesnek tűnt, ma már természetes.

Bővebben

Interaktív eszközökkel az iskolában

2019. február 21-én 8:00-9:30-ig sok szeretettel várjuk a leendő elsősöket és szüleiket az „Interaktív eszközökkel az iskolában”  - című foglalkozásunkra.

Bővebben

Pénziránytű - BankVelem Utazó Iskola Program

Iskolánk már több éve aktív résztvevője a PontVelem Okos Programnak, amelyek keretében február 5-én délelőtt 3. 4. 7. és 8. évfolyamos tanulóink pénzügyi oktató-ismeretterjesztő digitális tanórákon vettek részt.

Bővebben

Csengetési rend változás

Iskolánk csengetési rendje február 11. hétfőtől az alábbiak szerint módosul:

7. óra 13:35-14:20
9. óra 15:25-16:10
A többi óra nem változik!
 

Bővebben

Őryné Merő Nóra U13 Országos Mini Bajnokság Suba Zoltán emlékverseny

Iskolánk U13 korosztályos lány csapata Student Comfort SKFT néven 2019.01.26-án OMB kvalifikációs tornán vett részt.

Bővebben

U15 röplabda OMB kvalifikációs torna

Iskolánk U15 korosztályos lány csapata Student Comfort SKFT néven 2019.01.12-én az OMB kvalifikációs tornán vett részt.

Bővebben

Fröhliche Weihnacht überall

December 19-én 14 órai kezdettel tartottuk meg iskolánk aulájában a két tanítási nyelvű csoportjaink főszereplésével, „Fröhliche Weihnacht überall” címmel, a német nyelvű adventi műsorunkat.

Bővebben

Félévi osztályozó vizsgák

Félévi osztályozó vizsgák időpontja, a félévi osztályzat megállapításához. 2019. január 21-24.

Bővebben

FRÖHLICHE WEIHNACHT ÜBERALL

A fenti címmel rendezzük meg a 2-5. évfolyamos két tanítási nyelvű csoportok német nyelvű adventi műsorát december 19-én, szerdán, 14 órai kezdéssel.

Bővebben

Meghívó

Adventi zenés áhitatra várunk szerettel Mindenkit a Váci iskolában 2018. decemer 20-án csütörtökön 16 órakor.

Bővebben

Német nyelvi nap

December 6-án reggel indultunk Graz városába egy igazán rendhagyó német nyelvi napra. Mikulás napját egész napos városnézéssel töltöttük.

Bővebben

Petz ösztöndíj

A 2003. február 4-én elhunyt Petz Gyula szombathelyi mérnök 1992-ben írott végrendeletében teljes vagyonát Szombathely önkormányzatára hagyta. Az önkormányzat ezt kiegészítve alapította a Petz-ösztöndíjat.

Bővebben

Karácsonyi készülődés - családi délután az advent jegyében

Hagyományainkhoz híven idén is megtartottuk a családi délutánt advent jegyében.
Mint minden évben, most is több diák szülőjével együtt készítette el az adventi koszorút, kopogtatót és apró ajándékokat.

Bővebben

Karácsonyi készülődés

Készüljünk együtt a Karácsonyra!
November 30-án 13 órától ismét Családi délután a Váciban, melyre sok szeretettel várunk minden Diákot és Szülőt, illetve az iskolánk iránt érdeklődő leendő elsőseinket!

Bővebben

Pályaorientációs nap - 3.a

Iskolánk 2018. november 16-án tartotta meg a pályaorientációs napot, melynek keretében minden osztály izgalmas munkahelyeket, helyszíneket látogatott meg.

Bővebben

Egészségnevelési délután

Játékos egészségnevelési délután november 27-én 14 órától az alsó tagozatos osztályoknak.

Bővebben

Teadélután

Az ÖKO munkaközösség november 15-én immár 3. alkalommal szervezett ingyenes teadélutánt iskolánk aulájában a diákok és szüleik részére.

Bővebben

Herényi hetvenkedések

A Herényiek Háza november 17-én rendezte meg helytörténeti vetélkedőjét. A rendezvényt szeptemberben eső miatt el kellett halasztani, ezért most kicsit zimankós időben pattantunk kerékpárra, hogy bejárjuk a városrész nevezetességeit.

Bővebben

Falfestés - szülői munkával

Az őszi szünetben megújult a 6.A osztály tanterme. Néhány vállalkozó szellemű szülő elhatározta, hogy világosabbá varázsolja a helyiséget.

Bővebben

Richtig schreiben

„Vácis” tanulók a Zrínyi Ilona Általános Iskolában megrendezett idegen nyelvi helyesírási versenyen

Bővebben

KDG laborgyarkorlat

Az idei ősszel a „lelkes” Bolyai Természettudományi Csapatversenyre jelentkezők és póttagok (5-8. évfolyamból kilenc 4 fős csapat) részesülhettek laborélményben.

Bővebben

Szent Márton Gála 2018

Hagyomány, hogy Márton napján díjátadó gálával köszöntik azokat, akik saját szakterületükön sokat tettek a közösségért. A Pedagógus Életműdíjat 2018-ban Vörös Lívia kapta.

Bővebben

Túrázott a 2. A osztály

Városunkban, Márton püspök szülővárosában (akkor még Savaria) rendezik meg minden évben a róla elnevezett teljesítménytúrát. Az idei alkalommal iskolánk 2.A osztályos tanulói szülőkkel, nagyszülőkkel és testvérekkel kibővülve vágtak neki a távnak.

Bővebben

Papírgyűjtés

Iskolánk az idei tanévben 3980 kg újságpapírt és 820 kg kartont és könyvet gyűjtött. Ez valamivel kevesebb, mint az elmúlt év azonos időszakában. 

Bővebben

Középiskolai felvételi tájékoztató

Tájékoztató a diákok és a szülők részére a középfokú beiskolázás rendjéről a 2018/2019 tanévben
 

Bővebben

Október 23.

Az 1956-os eseményekről hagyományainkhoz híven helytörténeti sétával emlékeztünk meg. A 8.a és 8.b osztály tanulói Németh József tanár úr vezetésével felkeresték a szombathelyi emlékhelyeket.

Bővebben

Leendő elsősöknek

Sok szeretettel várunk minden leendő kis elsőst 2018. október 25-én, a 8:00-9:30 között tartandó nyílt tanítási óránkra.

Bővebben

Szavazás tanulóink képeire

"Nálatok laknak-e állatok?" című rajzversenyen iskolánk tanulóinak képeit is zsűrizték. A zsűrizett alkotásokból falinaptár készül, melyhez az internetező közönség választja ki a rajzokat. 
A szavazást november 15-én éjfélkor lezárják.
Szavazni az alábbi linken lehet:
http://www.netklub.shp.hu/hpc/web.php?a=netklub&o=kepgaleria_2018_Va1y
 

Bővebben

Írottkő 20

Jubileumi, harmincadik rendezéséhez érkezett az Írottkő teljesítménytúra. Ennek tiszteletére idén a (régi, klasszikus) hetven kilométeres táv is választható a megszokott 50, 35 és 20 km-en kívül.

Bővebben

Örökös ökoiskola

Nagy örömünkre 2018. október 13-án kézhez kaptuk az oklevelet, mely alapján 2018. szeptemberétől visszavonásig jogosultak vagyunk az Örökös Ökoiskola név viselésére.

Bővebben

Éjszaka a könyvtárban

Rendkívüli nyitva tartás különleges programokkal az Országos Könyvtári Napok keretében! 2018. október 19-én, pénteken 17-20 óráig

Bővebben

A Pál utcai fiúk

111 éve, 1907-ben jelent meg először könyv alakban Molnár Ferenc híres regénye, A Pál utcai fiúk, amely a mai napig az egyik legolvasottabb mű. Osztályunk, az 5. b osztály ellátogatott a kiállításra.

Bővebben

ŐSZI TURI AZ SZM SZERVEZÉSÉBEN

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezi a Szülői Munkaközösség az őszi Turkáló és Játék vásárt.
A vásár időpontja: október 16. 15-17 óráig

Bővebben

Itt az idő az otthoni selejtezésre

Jótékonysági vásár az aulában
Használt, megunt, kinőtt, de még jó állapotú, valamint felnőtt ruhákat is várunk. Minden jöhet a fél pár zoknitól a nagypapa régi öltönyéig a lényeg, hogy tiszta legyen.

Bővebben

Pályaválasztási fórum

Október 10-én szerdán továbbtanulási - pályaválasztási fórumot tartunk. 17:00-tól Gelle Mária az iskola aulájában tart tájékoztatót, majd 17:30-tól a középiskolák képviselői.

Bővebben

Búcsúztak a madarak - Ökosuli

Varázslatos szombat délelőtt az Abért-tó partján. "Hajnali" 8 órakor 5 fok, délben 19. Tiszta, száraz idő, csodálatos fények, jó levegő, szép táj. Jóemberek, jómadarak. Madárháló, gyűrűk, távcsövek.

Bővebben

Tudomány a porondon

Október 4-én 4 osztállyal ellátogattunk a Magyar Nemzeti Cirkusz óriássátrába egy rendkívüli előadásra, ahol fizika – biológia – kémia – testnevelés - matematika – irodalom tudományok szerepeltek az artisták mellett a porondon.

Bővebben

Programajánló - Búcsúznak a madarak

2018. október 6. Madármegfigyelés az Abért-tónál 7:00-12:00-ig. Állatok világnapja a Chernel-kertben 14:00-17:00-ig.

Bővebben

2018. szeptember 28. Kutatók éjszakája ELTE - KDG

9 lelkes diák és 3 felnőtt várakozón héliumosan énekelve, majd belevetődve a kémialaborba, előadóterembe, aula pultjainál elmés-nagybetűs-munkás feladatokat koncetráltan megoldva, sétálósan egy újabb labor, végül este 8-kor Az éltető fény c. előadáson buborékokat számolva, s legvégül egy újabb héliumos végszó, akarom mondani dallamsor - röviden a 3. vácis Kutatók Éjszakája.

Bővebben

Kutatók éjszakája – Egészségnap a SZESZI-ben

2018. szeptember 28-án, péntek délelőtt került  megrendezésre a KUTATÓK ÉJSZAKÁJA programsorozat részét képező Egészségnap a SZESZI-ben. Az eseményre regisztrálni kellett, s így vett részt a Váci iskolából 18 negyedikes és 18 felsős diák.

Bővebben

Kutatók éjszakája 2.a

Az idei, 2018-as Kutatók éjszakája eseménysorozatot, szeptember 28-án rendezték meg országszerte. Iskolánk 2/A osztálya a hozzájuk csatlakozó szülőkkel együtt vett részt a ELTE Savaria Központ által szervezett programokon.

Bővebben

2018. szeptember 28. Kutatók éjszakája 4.a

Péntek délelőtt a 4. a is csatlakozott a SZESZI-ben tartandó Kutatók éjszakája programhoz, ahol egy izgalmas délelőttöt töltöttünk el. 

Bővebben

Bábkiállítás

Szeptember 28-án iskolánk aulájában bábokat állítottak ki. A nemegyszer gyermek nagyságú bábok egy hajdanvolt bábszakkör tanúi.

Bővebben

A világ legnagyobb tanórája 2018

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg a köznevelésben 2018. szeptember 24-28. között a Világ Legnagyobb Tanórája globális oktatóprogram, melyet mi is megtartunk iskolánkban.

Bővebben

Papírgyűjtés - október 3-4.

A hirdetéssel ellentétben technikai okokból a papírgyűjtés október 3-4-én lesz.

Bővebben

Kutatók éjszakája - szeptember 28.

Szeptember utolsó péntekén, 2018-ban is megrendezésre kerül a Kutatók éjszakája - immáron 13. alkalommal. 

Bővebben

Iskolai büfé

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
 

Az iskolai büfé NYITVA TARTÁSA szeptember 18-tól hétfő-péntek 7:30-13:30. 

Bővebben

Hegyhát 20 teljesítménytúra

A hagyományokat folytatva már a tanév első hétvégéjén megkezdtük idei gyalogtúra-sorozatunkat. Vasváron és környékén 34. alkalommal rendezték meg a Hegyhát teljesítménytúrákat, melynek 20 km-es távján mi is elindultunk.

Bővebben

Új elektronikus napló

Iskolánkban az idei tanévtől új elektronikus napló kerül bevezetésre, melyhez a felhasználóneveket és jelszavakat a szülői értekezleteken lehet átvenni az osztályfőnököktől. Az új elektronikus napló a következő linken érhető el:

Bővebben

Szülői értekezlet

Nagy szeretettel várunk minden Szülőt a szeptemberi szülői értekezletekre az alábbi időpontokban: 
Alsós Szülői értekezlet: 2018. szeptember 11. (kedd)
Felsős (5-7. osztály) Szülői értekezlet időpontja: 2018. szeptember 12. (szerda) 17 óra

Bővebben

MEGNYITOTTUK ISKOLÁNK 38. TANÉVÉT

Szeptember 3-án, hétfőn reggel tanévnyitó ünnepéllyel indítottuk tanévünk első napját. 
Elsőseink kis verssel készültek az iskolás évekre, melyet szüleik mellett Anett néni tanított nekik.

Bővebben

Tanévkezdéssel kapcsolatos tájékoztató

Kedves Diákok és Szülők!
 

Ismét eljött az ősz, s vele együtt az iskolakezdés is. A legfontosabb információk az iskolakezdéssel kapcsolatosan:

2018. szeptember 3-án 8:00-kor tanévnyitó ünnepélyGYÜLEKEZŐ 7.30 és 7.45 között ünnepi ruhában az osztálytermekben.

Bővebben

Étkezési ügyintéző új elérhetősége

2018. szeptemberétől az étkezési feladatok ellátását ezentúl Hajnal Kornélia végzi,
aki a 06 20 327-1544 -es telefonszámon érhető el.

Bővebben

Javítóvizsga

Iskolánkban a javítóvizsga 2018. augusztus 28-án (kedd) 9.00 órakor lesz.
Kérjük az érintetteket, hogy bizonyítványukat feltétlenül hozzák magukkal!

Bővebben

Nyári ügyeleti napok

Nyári ügyeleti napok
 
2018. június 27.
2018. július 11.
2018. július 25.
2018. augusztus 08.
2018. augusztus 22.
 
Ügyintézés az 1. emeleti titkárságon 8:00 és 12:00 óra között.
 

Bővebben

Ballag már a vén diák...

Ismét elérkezett a tanév utolsó napja, mely a nyolcadikosok számára az iskolától való búcsúzást is jelenti. A ballagási ünnepségeinkben éppen az a szép, hogy minden évben ugyanaz, de mégis más, mert az ünnepség főszereplői évről évre változnak.

Bővebben

Nemzeti összetartozás napja

2018. június 4-én rendhagyó módon emlékeztünk meg a nemzeti összetartozás napjáról. Közel 150-en vágtunk neki a celldömölki vasútállomásról a Ság hegyre vezető útnak, hogy felkapaszkodjunk Magyarország legnagyobb Trianon-keresztjéhez.

Bővebben

Gyermeknap

A nemzetközi gyermeknap 1931 óta íródó történetében nagyon emlékezetes volt az idei. 2018. május 26-án a Szülői Munkaközösség hathatós közreműködésével Vaskeresztesen, az Alpesi-horgásztónál találkoztunk, hogy együtt töltsünk egy jól sikerült napot.

Bővebben

2018.05.12. Mindszenty emléktúra

2018. május 12-én immár 22. alkalommal rendezték meg a Mindszenty bíboros emléktúrát és zarándoklatot.
Az útvonal 21 km hosszan vezetett Vasvártól a Jeli arborétumon keresztül Csehimindszentig. 

Bővebben

Élményteli nyelvgyakorlás a Jurisics Vár felfedezésével

2018. május 16-án, Kőszegen iskolánk 11 első és második évfolyamos német kéttannyelvű oktatásban résztvevő kisdiákja vett rész  a „Mesél a Jurisics vár – történelmi barangolás a kőszegi várban“ című határon átnyúló szomszédsági ünnepségén. 

Bővebben

TESTÜNK, A CSODA kiállítás

Testünk, a csoda címmel nyílik interaktív kiállítás az AGORA Művelődési Spotházban.
A kiállítás időtartama: 2018. május 14-19.
Játék, Tudomány, Rengeteg érdekesség!

Bővebben

SZM Bál

Április 14-én tartottuk meg a most már hagyományosnak mondható Szülői bált.  

Bővebben

Kincsőrző Művészeti Fesztivál

Iskolánk idén már 7. alkalommal rendezte meg nagy érdeklődéssel kísért Kincsőrző Művészeti Fesztivált.

Bővebben

Költészet Napja

Az idei tanévben is megemlékeztünk a költészet napjáról. Április 11-én a tanórák közti szünetekben, beosztva az évfolyamokat, versolvasásra, vershallgatásra invitáltuk tanulóinkat és a pedagógusokat. 

Bővebben

Váci hét

Hagyományainkhoz híven az idei évben is megtartottuk névadónk tiszteletére a Váci hetet. A róla elnevezett szavalóverseny és a Benedek Elek mesemondó verseny nagyon sikeresen zajlott. 

Bővebben

Idegen nyelvi vetélkedő a Gépipariban

Március 21-én délután iskolánk négy fős, 7. évfolyamos csapata egy nagyon vidám idegen nyelvi vetélkedőn vett részt a Gépipari Szakgimnáziumban. 

Bővebben

ÉTKEZÉSI DÍJ ÁRVÁLTOZÁS

Tisztelt Szülők!

Ez úton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. április 1-től változott az iskolai étkezések ára!


 

Bővebben

ELSŐSÖK BEÍRATÁSA

BEIRATKOZÁS IDŐPONTJA:
2018. ÁPRILIS 12. (CSÜTÖRTÖK) 8:00-19:00
2018. ÁPRILIS 13. (PÉNTEK) 8:00-18:00


 

Bővebben

SZM Bál

2018. április 14-én SZM Bál, helyszín: Hotel Claudius.
A szülői szervezet javaslata alapján a hagyományos SZM Bál mellett június elején jótékonysági "batyus bált" is tervezünk.
 

Bővebben

Első helyezés a XIV. Gergely-napi Regionális Művészeti Fesztiválon

A XIV. Gergely-napi Regionális Művészeti Fesztiválon, a 4. b. osztály két tanulója: Grűnfeld Ádám és Udvardi Gergely első helyezést értek el. Gratulálunk felkészítő tanárnőjüknek, Vörös Lívia tanárnőnek, és a két kis diáknak! 

 

Bővebben

Környezetvédelmi vetélkedő

Környezetvédelmi vetélkedő
2018. március 7-én került sor iskolánkban - a már hagyománnyá vált - ÖKO idegen nyelvi vetélkedő városi szintű lebonyolítására. 

Bővebben

Megjöttek a madarak!

 Megérkeztek a madarak, s mi ismét megfigyeljük őket az Abért-tónál! 
Időpont: 2018. március 24. 7-12 óráig

Bővebben

VÍZ VILÁGNAPJA

Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét. Gyere kékben! Kéküljön együtt ismét iskolánk apraja-nagyja.

Bővebben

Röplabda Diákolimpia

A fiú röplabda diákolimpia városi döntőiben, mindkét korcsoportban (5-6. és 7-8. évfolyamok),  II. helyezést értek el  tanulóink.
Gratulálunk a csapatoknak!

Bővebben

TAVASZI TURI AZ SZM SZERVEZÉSÉBEN

TAVASZI TURI AZ SZM SZERVEZÉSÉBEN

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezi a Szülői Munkaközösség a tavaszi Turkáló és Játék vásárt.
A vásár időpontja: március 12. 15-17 óráig


 

Bővebben

II. Pinka extrém terepfutóverseny

Iskolánk 4.b. osztályos tanulója, Horváth Zselyke, a II. Pinka Extrém Terepfutóversenyen, 4, 5 km-es távon, rendkívül nehéz, csúszós, havas terepen 3. helyezést ért el. Gratulálunk Zselykének!

Bővebben

ISMERKEDÉS A VÁCIVAL!

Március 8-án, csütörtökön, 8.00-9.30-ig nyílt órákat tartunk iskolánkban, ahol bepillantást nyerhetnek a nyelvi és művészeti képzésbe. Pontos program a folytatásban!

Bővebben

Szivárványország

Szivárványország
– a Benczúr Gyula Utcai Óvoda kis alkotóinak kiállítása
A hetven éves Benczúr Óvoda kis alkotóinak műveiből nyílt kiállítás Szivárványország címmel iskolánk aulájában. 

Bővebben

Könyvbemutató

Könyvbemutató a klímaváltozásról, Pék Tibor: A (mitől? vagy kitől?) változó klíma
Időpont: 2018.02.27. Kedd, 9:50 - 10:35, 10:50 - 11:35
 

Bővebben

DIákolimpiai ezüstérem

A III. korcsoportos fiú röplabda városi döntőben iskolánk csapata 2. helyezést ért el.

Bővebben

Művészeti térítési díjak

A 2017/2018-as tanév II. félévére vonatkozó művészeti térítési díj befizetési határideje:

2018.03.14.

Bővebben

Magyar Bajnokság Szigetszentmiklós

Előkelő II. helyezést ért el ,,B" liga latin mix kategóriában 2018. február 3-án Szigetszentmiklóson a Táncsport Magyar Bajnokságon a junior formáció.

Bővebben

Diákolimpiai sikerek - úszás

Stéger Simon Vas megye bajnoka
Január 29-én a III. és IV. korcsoportosok számára közös szervezésű, úszó-diákolimpia városi-megyei döntőt rendeztek.
 

Bővebben

ISMERKEDÉS A VÁCIVAL!

Február 21-én szerdán 8.00-11.00-ig nyílt órákat tartunk iskolánkban, ahol megismerkedhetnek iskolánk leendő elsős tanítóival, bepillanthatnak iskolánk mindennapjaiba.

 

Bővebben

FARSANGOLTUNK

2018.02.02-án az alsó tagozat tanulói farsangi mulatságot tartottak a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában.
 

Bővebben

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

Félévi Szülői értekezletek lesznek februárban, ahova nagy szeretettel várunk minden Szülőt!
Alsós Szülői értekezlet időpontja: 2018. február 13.
Felsős ( 5-7. osztály) Szülői értekezlet időpontja: 2018. február 14.
 

Bővebben

KÖZÉPISKOLAI JELENTKEZÉS

Kedves 8. osztályos Szülők!
Lassan vége a gondolkodási időnek, s meg kell hozni a döntést, hogy melyik iskolába tanuljon tovább gyermekük!
Jelentkezési lapok beadásának határideje: 2018. február 19.

Bővebben

ITT A FARSANG ÁLL A BÁL!

A Vízkereszt elmúltával megkezdődött a Farsang időszaka, melyet az alsó tagozat február 2-án ünnepel meg!

Bővebben

ISMÉT KALÓZKLUB!

Kedves leendő elsősök, Szülők, Érdeklődők!
Február 9-én 16.30-kor tartjuk a 3. Kalóz Klub foglalkozásunkat, amelyre szeretettel hívunk minden régi és új Kiskalózt!

Bővebben

ÚJABB FEJEZET ZÁRUL LE!

Mindent bele, eljött az ideje az utolsó hajrának! Január 26-án befejeződik az idei tanév első fele, utána már nem lesz lehetőség szépítésre, hiszen február 2-án mindenki kézhez kapja munkájának értékelését!
 

Bővebben

FRÖHLICHE WEIHNACHT ÜBERALL

A fenti címmel rendezzük meg az alsó tagozatos osztályok német nyelvű műsorát
december 21.-én, csütörtökön, 14 órai kezdéssel, melyre sok szeretettel várunk minden Érdeklődőt!

 

Bővebben

Luca nap

December 13-án tarjuk a 8. órában az alsó tagozat Luca napi jótékonysági zsibvásárát! A vásárra várunk használt, otthon már megunt, de jó állapotú és hiánytalan játékokat, társasokat, könyveket, képregényeket, kártyákat, plüssöket, női kiegészítőket, eladható, mások számára még érdekes kincseket!

Bővebben

VOLLÉ BUDAPEST

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium tornaterme adott helyt a következő gyermektornának. 13 iskola 29 csapattal képviseltette magát. Mi ismét „kitettünk magunkért”; 7 csapattal,32 tanulóval versenyeztünk, s igazán sikeresen röpiztek a mieink!

Bővebben

Őszi egészségnevelési nap

2017. november 29-én egészségnevelési napot tartottunk az alsó tagozatosoknak.

Bővebben

Bécsi kirándulás a kéttannyelvűekkel

Ismét utazunk Bécsbe!

December 7-én reggel útnak indul a felsős KT-s csapat a negyedik osztályosokkal kiegészítve Bécsbe, hogy felfedezzük  a várost!

Bővebben

VOLLÉ KAPOSVÁR

2017. november 11.-én, 38 lelkes gyermek  nyitott, ütött, feladott, sáncolt vagy éppen mentett, szóval  röplabdázott Kaposváron. A felkészülésnek és a lelkesedésnek meg is lett az eredménye!  Minden tanulónk arany éremmel tért haza, hiszen ez volt a jutalma a lelkes, motivált sportszerű játéknak.

Bővebben

Karácsonyi készülődés

Hagyományainkhoz híven idén is megtartottuk a családi délutánt advent jegyében.
Mint minden évben, most is több diák szülőjével együtt készítette el az adventi koszorút, kopogtatót és apró ajándékokat. 

Bővebben

Rwandai élménybeszámoló

Creative Planet Alapítvány a Jezsuita Menekültszolgálat támogatásával Rwandában és Haitin  dolgozó Varga Melinda És Ilrex Garson meghívásomra ellátogatott a 3. a osztályba.

Bővebben

Teázás az Öko munkaközösség szervezésében

Az Öko munkaközösség szervezésében 11. 16-án 2. alkalommal vendégeltük meg tanulóinkat, szüleiket, kollégáinkat illatos, forró teával, melyet mindenki egyénileg ízesített mézzel,vagy cukorral, citrommal, esetleg citromlével.

Bővebben

CSALÁDI délután A VÁCIBAN!

Készüljünk együtt a Karácsonyra!
December 1-jén 13 órától ismét Családi délután a Váciban, melyre sok szeretettel várunk minden Diákot és Szülőt, illetve az iskolánk iránt érdeklődő leendő elsőseinket!
 

Bővebben

2. Kalóz Klub beszámoló

Kedves Szülők és Gyerekek!

Sikeresen lezajlott 2. Kalóz Klub programunk ez alkalommal egybekötve az óvodás rajzpályázat díjkiosztójával. Az Arany János emlékév alkalmából nagycsoportos óvodásoknak meghirdetett pályázaton gyönyörű, fantáziadús alkotások születtek.

Bővebben

Írottkő-20

882 méter. Első hallásra nem tűnik soknak az ezres hegyméterek mellett, mégis az Írott-kő a Kőszegi-hegység, sőt a Dunántúl, legmagasabb pontja. S ha még fel is kell gyalogolni erre a magasságra, nos, akkor tűnik ám igazán magasnak!!

Bővebben

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA ÉS UTÓÉLETE

2017. szeptember 27-én részt vettünk az ELTE épületében megrendezésre kerülő Kutatók éjszakáján, majd egy szerencsétlen kimenetelű incidensnek köszönhetően meghívást kaptunk a Savaria Biológiai Tanszékre.

Bővebben

Október 23. - megemlékezés

Ebben a tanévben rendhagyó módon emlékeztünk meg október 23-áról.

Bővebben

Laborgyakorlat a KDG-ben

Október 17-én kedden 33 7. és 8. évfolyamos diákunk vett részt a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban laborgyakorlaton.

Bővebben

VOLLÉ! 2020 röplabdaverseny

Iskolánk 9 csapata 46 lelkes tanulóval vett részt a VOLLÉ! 2020 gyermektorna szombathelyi fordulóján, ahol 11 iskola 33 csapattal jelent meg.

Bővebben

Tudomány a porondon


„… Ha a fizika tanár cirkuszba megy, a fizika törvényeit keresi s találja a produkciók mögött…

Bővebben

KÖNYVTÁRAK ÉJSZAKÁJA 2017

Az előző évekhez hasonlóan az idei tanévben is csatlakoztunk az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjához. A mottó az idei évben: „Az iskolai könyvtár kultúrákat kapcsol össze!”

Bővebben

Hurrá! Megnyitott a kalózklub!

Október 13-án, pénteken megtartottuk első Kalóz Klub foglalkozásunkat a nagycsoportos óvodásoknak. Sokan elhozták kisebb-nagyobb testvérüket, anyát, apát, mamát is. Herczeg Andrásné igazgatóhelyettes asszony köszöntője után bemutatkoztak a leendő elsős tanító nénik.

Bővebben

ÍROTTKŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA

Szeretettel invitál minden vállalkozó szellemű diákot Jocó bácsi az Írottkő teljesítménytúrára!
Időpont: 2017. október 21., szombat.

Bővebben

Mondd, szereted az állatokat?

Idei évben is részt vettek harmadik és negyedik osztályosaink a "Mondd, szereted az állatokat?" elnevezésű környezetismereti vetélkedőn.

Bővebben

Madármegfigyelésen jártunk az Abért-tónál

5 óra, 11 madarász, 34 gyűrűzött énekesmadár és 4 gyűrűzött bütykös hattyú, 51 megfigyelt madárfaj, mintegy 300 látogató – a múlt szombati "Búcsúznak a madarak!"  mérlege.

Bővebben

EMLÉKTÚRÁN AZ 5. A

2017. október 7-én tizennégyen kerekedtünk fel, hogy felkeressük történelmünk két fontos helyszínét.

Bővebben

KÖNYVTÁRAK ÉJSZAKÁJA

Október az iskolai könyvtárak Nemzetközi Hónapja

Bővebben

A VILÁG LEGNAGYOBB TANÓRÁJA 2017

A Világ legnagyobb tanórája 2017 programban a felsősök is aktívan részt vettek.

Bővebben

ŐSZI TURI AZ SZM SZERVEZÉSÉBEN

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezi a Szülői Munkaközösség az őszi Turkáló és Játék vásárt.
A vásár időpontja: október 11. 15-17 óráig
Helyszíne: Az iskola aulája

Várjuk azokat a kinőtt vagy megunt ruhákat, cipőket, táskákat, játékokat, melyeket sajnálnak kidobni, ugyanakkor otthon csak a helyet foglalják! Minden ruha ára 200 Ft/db!!!
S hogy miért is jó behozni az iskolába ezeket a felesleges darabokat? A címre kattintva megtudhatják!

 

Bővebben

"Az édesanyák dícsérete" - XIII. Nemzetközi Gyermekrajz Kiállítás, Hatvan

A Hatvanban megrendezett, "Az édesanyák dícsérete" - című, XIII. Nemzetközi Gyermekrajz Kiállítás díjazottjai:

Horváth Erik (13 éves) - "A szűz",
Kiss Brigitta (13 éves) - "Medugorje zarándokhely",
Kiss Nóra (14 éves) - "Ponte Sant Angelo",
Pék Dorina (13 éves) - "Szobor Mariazellből",
Pintér Alexandra (14 éves) - "Saint Sebastian Church",
Szigeti Lilla (12 éves) - "Magnificat",
Zsákai Gerda Vivien (13 éves) - "Názáreti Mária"
A díjazottak munkái a címre kattintva megtekinthetők.

Bővebben

PROGRAMAJÁNLÓ: MADÁRMEGFIGYELÉS

A héten ünnepeljük az Állatok világnapját, s ez alkalomból iskolán kívüli programok is várják az Érdeklődőket.
Október 7-én, szombaton 7 órától madár megfigyelést szerveznek az Abért- tónál, míg ugyanezen a napon 2 órától Kőszegen a Chernel-kertben ragadozó madarakat mutatnak be.
Plakát a címre kattintva megtekinthető!
 

Bővebben

XXI. ERDŐK HETE

Diákjaink is részt vesznek a programon!
 

Bővebben

ÁLLATI JÓ DÉLUTÁN!

ÜNNEPELJÜK EGYÜTT AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁT 2017. OKTÓBER 4-ÉN!

Iskolánk, a  Kölyökmentők Egyesülete, valamint a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány közös délutánt szervez intézményünkben az Állatok világnapja alkalmából. Szerdán 14 és 17 óra között állati jó pogramok várnak minden Érdeklődőt!
Meglátogat minket Dr. Tóth Ádám állatorvos, aki hasznos tanácsokat ad a vizsgálatokról, védőoltásokról. Várjuk Katona Lívia kutyakozmetikust, ismét énelkelhetünk Kondor Tamással, s a gyepmesterek munkájáról is hallhatunk. S persze megnézhetjük Anett néni Drazsé nyusziját is! De a programok sorának itt még egyáltalán nincs vége! A részletes program a címre kattintva megtekinthető!

Bővebben

KEDVES LEENDŐ ELSŐSÖK!

Hamarosan elérkezik a pillanat, amikor szüleitekkel iskolát választatok! Még hátra van egy nagyon kellemes óvodai év számotokra, amikor Ti lesztek a nagyok, a példaképek a kisebb gyerkőcöknek! Mi azonban itt a Váci Iskolában már most arra készülünk, hogyan tegyük egyszerűbbé, zökkenőmentesebbé az óvoda-iskola átmenetet a családotok számára. Szeretettel hívunk és várunk benneteket a „Váci Kalózai” rendezvénysorozatra, ahol barangolunk egyet a Kincses-szigeten, próbára tesszük kézügyességünket, fantáziánkat, közben ismerkedünk egymással és a lelkes kalóz-tanító nénikkel! Nézzétek meg a programjainkat, gyertek el a Váci Iskolába, hallgassátok meg a tanító nénik óráit, vegyetek részt a Kalóz Klub foglalkozásain! Annyit elárulhatok, izgalmas kalandokban lehet részed!

Szeretettel a leendő elsős tanító nénik:
           Anett néni, Gabi néni, Eszti néni, Heni néni

Hívunk, várunk, vár a VÁCI!

Bővebben a címre kattintva!

Bővebben

PAPÍRGYŰJTÉS

2017. október 2-4-ig papírgyűjtést szervezünk. Az újságokat hétfő reggeltől szerda délig várjuk. A hulladékot lemérve, összekötve kérjük az osztályfőnöknek leadni, vagy a segítségével a gyűjtőkonténerben elhelyezni. Bővebben a címre kattintva!

Bővebben

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

Az Európa szerte megrendezett ismeretterjesztő fesztivált 2005 óta rendezik meg szeptember utolsó péntekén.  2017-ben - immár 12. alkalommal - ezen az egyéjszakás non-profit találkozón Európa 33 országában közel 300 városban lehet a kutatókkal játszani, beszélgetni, miközben bepillantást nyerhetünk a tudományok titokzatos világába.
 A szeptember 29-ei események Szombathelyen következő helyszíneken látogathatók: a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ, a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium, az Eötvös Loránd Tudományegyetem - Savaria Egyetemi Központ és a Gothard Obszervatórium.
Terveink szerint a vácis diákok is csatlakoznak a programhoz.
Bővebben a címre kattintva!

Bővebben

TANULNIJÓ TANFOLYAM-INGYENES BEMUTATÓ FOGLALKOZÁS

 

Ingyenes bemutató foglalkozásra és előadásra várják a szervezők az érdeklődőket a "Tanulnijó" tanfolyam és módszer megismertetése céljából.
A nyílt program időpontja: 2017. szept. 26. (kedd)
15 órakor a középiskolások,
16.30-kor az általános iskolások és szüleik nyerhetnek betekintést a "Tanulnijó" programba.
Helyszín:  Szombathely, Berzsenyi tér 1.
               (Egyetem D épület, 4. em.)
A bemutatón megtapasztalhatják, hogy  hogyan reagálnak a gyerekek a „Tanulnijó” tanfolyamokon alkalmazott módszerekre. A foglalkozást a program megalkotója Petkes Csaba tanulás-módszertani szakértő tartja, aki már több mint 20 éve tanulásfejlesztő programok vezetésével foglalkozik.
 
 

Bővebben

MESETÁL RAJZPÁLYÁZAT

Honlapunkon megtekinthetők azok az alsós diákok által készített alkotások, melyek részt vesznek a MESETÁL rajzpályázaton, melyet a Világ Legnagyobb Tanórája elnevezésű projekt keretében hirdettek meg. Tekintsék meg diákjaink munkáit Galériánkban! A képre kattintva az alkotók nevét is megtudhatják!

Bővebben

OLADI ŐSZKÖSZÖNTŐN JÁRTUNK

Az Olad Városrészért Egyesület immár hetedik alkalommal rendezte meg az Oladi Őszköszöntő Fesztivált, melynek egyik legfontosabb eseménye minden évben a lecsófőző verseny. Idén kolléganőnk, Bicsákné  Krivács Gabriella meghívására, mi is beneveztünk e kulináris megmérettetésbe. S ha már ott voltunk, ki is tettünk magunkért: legyőzve az elemeket -leginkább a locsogó esőt- kitartottunk, s megfőztük első, közös ételünket. Brigádunk összetartásból, együttműködésből, elköteleződésből jelest kapott, így immár esőcsendben, elfogyaszthattuk jól érdemelt jutalmunkat: a LECSÓT!

Bővebben

VILÁG LEGNAGYOBB TANÓRÁJA

Idén iskolánk is részt vesz az UNESCO és UNICEF által is támogatott programon, melynek célja a 17 újonnan megfogalmazott fenntarthatósági Globális cél megismertetése a gyermekekkel. Ebben az évben az élelmiszerekkel, táplálkozási szokásokkal kapcsolatos témák kerülnek középpontba. Az alsósók a MESETÁL rajzpályázaton, míg a felsősök SZTÁRZÖLDSÉG interjúpályázaton vesznek részt. Az elkészült munkákat honlapunkon is be fogjuk mutatni.
A felhívás plakátja megtekinthetó a címre kattintva!

Bővebben

TE SZEDD!

Szeptember 15-én iskolánk is csatlakozik a TE SZEDD! elnevezésű országos akcióhoz, melynek keretében megtisztítjuk iskolánk környékét. A szemetet pénteken 8 és 10 óra között szedjük.
ÖNKÉNTESEN A  TISZTA MAGYARORSZÁGÉRT !

Bővebben

PROGRAMAJÁNLÓ

Szeretettel ajánljuk iskolánk szülői körének a  Martineum Felnőttképző Akadémia Családi Had /erő / forrásaink elnevezésű, három részes előadássorozatát.
Mamahotel, avagy meddig jár a gyermeknek az elnöki lakosztály? címmel 2017. szeptember 7-én 18 órakor kezdódik az előadás.
Helyszín: Martineum Felnőttképző Akadémia  Szombathely, Karmelita u. 1.
A programokról szóló plakát megtekinthető a címre kattintva.

Bővebben

Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!
Szeptember 6-án szerdán 17 órakor tartjuk az 1-7. évfolyam szülői értekezletét, melyet minden évfolyam számára közös megbeszéléssel kezdünk az aulában.
Téma:  információk az AMI tandíjjal kapcsolatban, valamint a bevezetésre kerülő  Student Komfort Röpisuli szakosztály bemutatkozása. 
17.15 perctől az osztálytermekben folytatódik  a  szülői értekezlet.
Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

Bővebben

Így készülnek iskolába kis elsőseink....

Kedves kis elsősök!
Életen át tartó tanulásra buzdítunk benneteket!
Biztosak vagyunk benne, hogy a tanító nénik segítségével könnyedén tanuljátok meg a betűket, játékosan fedezitek fel a számokat és megannyi örömteli percet fogtok átélni itt a Szombathelyi  Váci Mihály Általános Iskolában. A két kezeteket egyszerre ketten fogják majd. Egyik oldalon a tanító nénik, másik oldalon a szüleitek. Kívánunk nektek az egész tanévhez sok kitartást, szorgalmat, türelmet, egészséget, és megannyi örömteli pillanatot!

Bővebben

Hurrá!!! Hurrá!!! Elkészült az új honlapunk!

Kedves Vácis közösség!   Tisztelt Látogatók!

Régóta éreztük, hallottuk, tudtuk, hogy a valamikor korszerű honlapunk idővel elavult. Gyorsan változik világunk, peregnek a napok, órák, percek, s a gyors információáramlás egyre fontosabbá vált életünkben. Számítógép előtt, tableten és okos telefonokon éljük az életünket, ezért is vált szükségessé egy olyan  honlap létrehozása, amelyik megfelel a modern kor kihívásainak. Weboldalunk ennek a célnak igyekszik megfelelni, hiszen megtapasztalhatják, hogy az előbb említett technikai eszközök mindegyikén használható. Természetesen az új oldal építése még nem fejeződött be, leginkább most kezdődött csak el, ezért néhány dolgot még nem tudtunk feltölteni, amiért még megértésüket kérjük!

Használják egészséggel!  Jó böngészést!

Bővebben

Tanévkezdéssel kapcsolatos tájékoztató

Kedves Diákok és Szülők!
Ismét eljött az ősz, s vele együtt az iskolakezdés is. Pénteken már megkezdődik a ráhangolódás, így a fenti címre kattintva megtudhatjátok a legfontosabb információkat az iskolakezdéssel kapcsolatosan.

2017. szeptember 1-jén 8:00-kor tanévnyitó ünnepély, GYŰLEKEZŐ 7. 45- KOR ünnepi ruhában az osztálytermekben.
A gyerekek hozzanak magukkal tízórait, órarendet, tolltartót és egy füzetet!

 • Az első tanítási napon a 4. óra után, 11:35-kor mehetnek haza a diákok
 • Az étkezést igénylők számára szeptember 1-jén van ebéd
TANKÖNYVOSZTÁS:
 • Alsó tagozat: Szeptember 1-jén
 • Felső tagozat: Szeptember 4-én

Bővebben

Napelem rendszer - KEOP-2014-4.10.0/N/14-2014-0377

KEOP-2014-4.10.0/N/14-2014-0377 kódszámú projekt keretében megvalósuló napelemes rendszer telepítésének kivitelezési munkái a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolában és a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

Bővebben
E-napló